MINISTRUL EDUCAȚIEI: HOTĂRÂREA DE URGENȚĂ CU SCHIMBĂRI IMMEDIATE ÎN TOATE ȘCOLILE

Distribuie pe:

Ministrul Educației a anunțat o hotărâre de urgență luată pentru toate școlile din România, ea aducând schimbări imediate care au fost necesare în contextul în care autoritățile încă nu au reușit să aducă noi teste pentru elevii din toată România, nici măcar în momentul de față, precizează idevice.ro.

Ministrul Educației a ales totuși să aducă între timp mai multe măști în școli, dar spune totuși că vor ajunge noi teste cât se poate de curând, iar separat de asta vorbește din nou despre numărul mare de profesori care sunt vaccinați în foarte multe școli din România.

“Un lucru foarte bun s-a întâmplat, ieri și în această dimineață am distribuit 1 milion de măști în școli, iar pe de altă parte am primit garanția că această aprovizionare cu măști de protecție în școli va fi asigurată ritmic. În acest fel ceea ce am văzut că ați anunțat e foarte corect, am anunțat prevederile ordinului de ministru Educație - Sănătate aflate în vigoare la acest moment.

Dacă la nivelul zilei de vineri într-o localitate în care rata de infectare va fi mai mare de 3/1000 de locuitori, iar rata de vaccinare va fi de sub 60%, conform reglementărilor în vigoare, de săptămâna viitoare, din păcate și o spun cu mare tristețe, acele școli vor trebui să intre în online.

De mult timp le reclam (n. red. neajunsurile privind desfășurarea școlii online), de mult timp spun că nu avem îndeplinite cele 5 condiții de bază pentru o predare online eficientă. Aș vrea să vă spun totuși că 14.000 de unități de învățământ au și o rată de vaccinare de peste 60%, personalul din învățământ rămâne cel bugetar cu cea mai mare rată de vaccinare.

Chiar și așa, avem un număr de școli în care rata de vaccinare rămâne inferioară pragului de 60%, iar acolo unde este foarte mică, am cerut deja o analiză punct cu punct, pentru că este inadmisibil să avem unități de învățământ în care rata de vaccinare e 10%. Acolo sigur se întâmplă ceva la nivelul management-ului, sigur sunt recomandări care sunt împotriva siguranței sanitare în școli.

Dacă directorul de școală nu are un comportament proactiv, sau, să o spun și mai dur, dacă are o atitudine antivaccinistă, atunci, în opinia mea, nu corespunde calităților pe care trebuie să le îndeplinească un dascăl. Sunt totuși 2838 de unități de învățământ în care rata de vaccinare este 100%, subliniez 100%”.

Lasă un comentariu