CUPA UNIRII SE ÎNTOARCE LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Echipa Nova Vita Tg. Mureș a câștigat, duminică seară, pentru a doua oară consecutiv Cupa Unirii la minifotbal, desfășurată la stadionul “Magic” din campusul “Tudor Vladimirescu”. În finala celei de-a XV-a ediții, Nova Vita s-a impus la limită în fața formației Bucovina Bădeuți, scor 1-0 (0-0). Medaliile de bronz au fost obținute de Premier Iași, echipă care s-a impus în finala mică cu 3-1 în fața unei alte formații ieșene, Lupii Negri. Organizatorii, Dan Cojocaru și Paul Costaș, l-au desemnat pe Adrian Călugăreanu (Bucovina Bădeuți) drept MVP-ul turneului.

ROMÂNIA U21, MECIURI CU FINLANDA ȘI MAROC

Reprezentativa Under 21 a României va disputa în luna martie două meciuri de pregătire, cu Finlanda, pe teren propriu, și în Maroc. Partidele se vor disputa astfel: România - Finlanda, 25 martie 2022;

Maroc - România, 29 martie 2022. Ambele jocuri vor fi transmise în direct la TVR 1. Locurile de disputare și orele de start ale meciurilor vor fi anunțate ulterior. Naționala U21 a României, condusă de Florin Bratu, continuă pregătirea pentru turneul final din 2023, găzduit de România și Georgia. Calificată deja la EURO 2023 din postura de țară gazdă, România U21 dispută meciuri amicale pe perioada preliminariilor.

FINANȚARE PENTRU FRF

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat, ieri, într-o postare pe rețelele de socializare, că Federația Română de Fotbal (FRF) va primi finanțare din partea ministerului pe care îl conduce. Banii vor fi acordați pentru finanțarea academiilor de fotbal pentru copii și juniori, a adăugat el. “Printre obiectivele noastre prioritare în acest an se află finanțarea academiilor de fotbal pentru copii și juniori, iar printr-o relație corectă și funcțională cu FRF, rezultatele pot fi cele pe care ni le dorim cu toții”, a spus Novak. La întâlnirea de la sediul MS, au participat, printre alții, președintele FRF, Răzvan Burleanu, și fostul fotbalist Vlad Munteanu, coordonatorul centrelor de excelență ale FRF.

SCM RM. VÂLCEA - VACI NKSE, SCOR 39-29, ÎN EUROPEAN LEAGUE LA HANDBAL FEMININ

Echipa de handbal feminin SCM Râmnicu Vâlcea a învins duminică, pe teren propriu, formația ungară Vaci NKSE, scor 39-29 (21-11), în primul meci din grupa D a European League. Principalele marcatoare ale partidei au fost Elghaoui, 11 goluri, pentru gazde, respectiv Kuczora, 8 reușite, pentru Vaci. Tot în etapa a 2-a a grupei, Chambray - Viborg, 24-27. SCM are la activ și restanța din prima etapă în grupa D, după ce echipa Viborg anunța la acea vreme cazuri de Covid-19 în lot și meciul a fost amânat. În etapa a 3-a, SCM Râmnicu Vâlcea va juca în deplasare, cu Chambray Touraine Handball, pe 22 ianuarie.

FIFA A DECERNAT PREMIILE DIN CADRUL GALEI “THE BEST”!

Atacantul polonez al echipei Bayern München, Robert Lewandowski, a fost desemnat cel mai bun fotbalist al anului 2021 la gala The Best FIFA. Ceilalți nominalizați au fost argentinianul Lionel Messi (PSG) și egipteanul Mohamed Salah (Liverpool). Lewandowski a câștigat acest premiu și anul trecut. La The Best FIFA Women's Player s-a impus spaniola Alexia Putellas de la FC Barcelona. Celelalte finaliste au fost Jenni Hermoso (Spania / FC Barcelona) și Sam Kerr (Australia / Chelsea FC Women). La gala de la Zürich, cel mai bun antrenor a fost desemnat germanul Thomas Tuchel de la Chelsea, pentru fotbalul feminin fiind recompensată Emma Hayes, care antrenează Chelsea FC Women. Cel

mai bun portar a fost desemnat Edouard Mendy (Chelsea), respectiv Christiane Endler la feminin (Chile/PSG/Olympique Lyon). Premiul Puskas pentru cel mai frumos gol i-a revenit lui Erik Lamela (Tottenham), pentru reușita din meciul cu Arsenal, din campionatul Angliei, din 14 martie 2021. The Best FIFA Fan Award a fost câștigat de suporterii Danemarcei și Finlandei (la meciul marcat de cazul Christian Eriksen, fanii finlandezi au scandat “Christian”, iar cei danezi au răspuns “Eriksen”). The FIFA Fair Play Award a fost obținut de naționala Danemarcei, medicii și staful tehnic, care au intervenit în cazul Eriksen. Jucătoarele alese în echipa a anului în fotbalul feminin au fost: Christiane Endler (PSG/Lyon/Chile) - Lucy Bronze (Man City/Anglia), Millie Bright (Chelsea/Anglia), Magdalena Eriksson (Chelsea/Suedia), Wendie Renard (Lyon/Franța), Estefania Banini (Levante/Atletico Madrid/Argentina), Barbara Bonansea (Juventus/Italia), Carli Lloyd (NY/NJ Gotham/SUA), Marta (Orlando Pride/Brazilia), Vivianne Miedema (Arsenal/Olanda), Alex Morgan (Tottenham/Orlando Pride/San Diego Wave/SUA). Echipa anului la masculin a fost formată din: Gianluigi Donnarumma (AC Milan/PSG/Italia) - David Alaba (Bayern Munchen/Real Madrid/Austria), Leonardo Bonucci (Juventus/Italia), Ruben Dias (Man City/Portugalia) - Kevin de Bruyne (Man City/Belgia), Jorginho (Chelsea/Italia), N'Golo Kante (Chelsea/Franța) - Cristiano Ronaldo (Juventus/Man Utd/Portugalia), Erling Haaland (Borussia Dortmund/Norvegia), Robert Lewandowski (Bayern Munchen/Polonia), Lionel Messi (Barcelona/PSG/Argentina).

“TREBUIA SĂ JOACE NOVAK DJOKOVIC LA AUSTRALIAN OPEN ÎN ACEST AN?” SIMONA HALEP NU A STAT DELOC PE GÂNDURI

Simona Halep, cap de serie numărul 14, s-a calificat în turul doi la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, după ce a învins-o pe poloneza Magdalena Frech cu 6-4, 6-3. Sportiva noastră a fost întrebată ce părere are despre subiectul Novak Djokovic și dacă ar fi trebuit ca liderul mondial să joace în acest an la Australian Open. “Eu am fost tot timpul pro vaccin, pentru că m-am și vaccinat atunci când a trebuit, chiar de la început. Mereu am ascultat opinia specialiștilor, a doctorilor, și sunt în totalitate de acord cu ei. Cred că este vorba despre ceva global și nu pot eu, care nu mă pricep la așa ceva, să-mi dau cu părerea. Dar, a fost o situație dificilă pentru toată lumea”, a declarat Simona Halep, pentru Eurosport. Novak Djokovic, care se opune vaccinării, a părăsit duminică Australia, la bordul unui avion al companiei Emirates, după ce apelul său la decizia de anulare a vizei de intrare în Australia a fost respins de un tribunal din Melbourne.

El a ajuns, luni, la Belgrad, fiind așteptat la Aeroportul Nikola Tesla de un număr mare de jurnaliști, dar și de câteva zeci de fani. Liderul mondial nu a discutat cu presa, folosind o altă ieșire pentru a părăsi aeroportul.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu