AZOMUREȘ ANUNȚĂ FINALIZAREA PROIECTULUI: “CREȘTEREA EFICIENȚEI ENERGETICE A MOTOARELOR ÎN CADRUL PLANULUI AZOMUREȘ DE EFICIENȚĂ ENERGETICĂ ȘI SCHIMBĂRI CLIMATICE”

Distribuie pe:

Obiectivul proiectului îl reprezintă creșterea eficienței energetice, reducerea consumului de energie electrică și implicit reducerea amprentei de carbon provenită din activitatea industrială de producere a fertilizanților. În urma implementării proiectului s-au instalat 5 acționări cu turație variabilă. Proiectul a fost implementat în perioada 15 ianuarie - 15 decembrie 2021. Toate echipamentele au fost puse în funcțiune cu succes în intervalul 30 iunie - 15 noiembrie 2021. Conform proiectului, se urmărește reducerea consumului de energie electrică cu aproape 7.000 de MWh/an și reducerea amprentei de carbon cu o cantitate echivalentă de 2.134 Tone CO2/an.

Valoarea totală a proiectului a fost de 5,8 milioane lei, din care asistența financiară nerambursabilă a fost in proporție de 37%. Proiectul a fost susținut printr-un grant din Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin intermediul EEA GRANT NORWAY 2014-2021, în cadrul programului Innovation Norway, valoarea grantului aprobat fiind de 2,9 milioane de lei. Acordarea contractului s-a realizat prin procedură de achiziție publică competitivă conform legislație în vigoare, câștigătorul contractului fiind desemnat asocierea de firme constituită din ENERGOTEHNICA SRL, ENERGOTOTAL SRL și ENERGOCONSULT SRL Sibiu, având ca lider de asociere societatea ENERGOTEHNICA SRL.

Biroul de presă Azomureș

Lasă un comentariu