OMS: NU EXISTĂ NICIO DOVADĂ CĂ ADOLESCENȚII ȘI COPIII SĂNĂTOȘI AU NEVOIE DE DOZE BOOSTER DE VACCIN ÎMPOTRIVA COVID-19

Distribuie pe:

Nu există în prezent nicio dovadă că adolescenții și copiii sănătoși au nevoie de doze booster de vaccin împotriva COVID-19, a declarat, marți, coordonatoarea științifică a OMS, Soumya Swaminathan, potrivit Reuters.

Vorbind într-un briefing de presă, coordonatoarea științifică a afirmat că, deși pare să existe, în timp, o reducere a imunității conferite de vaccin în cazul variantei Omicron înalt transmisibile, sunt necesare mai multe cercetări pentru a se stabili ce persoane au nevoie de doze booster.

“Nu există, în acest moment, nicio dovadă că adolescenții sănătoși sau copiii sănătoși au nevoie de boostere. Absolut nicio dovadă”, a afirmat.

Israelul a început să le ofere doze booster copiilor începând de la vârsta de 12 ani, iar Administrația pentru alimente și medicamente a Statelor Unite (FDA) a autorizat în această lună administrarea unei a treia doze de vaccin Pfizer/BioNTech copiilor între 12 și 15 ani.

Și Germania a recomandat săptămâna trecută ca toți copiii între 12 și 17 ani să primească o doză booster. Ungaria a luat aceeași decizie.

Soumya Swaminathan a anunțat că grupul tehnic consultativ al OMS se va întâlni în cursul săptămânii pentru a lua în discuție tocmai cum statele ar trebui să ia în considerare oferirea de doze booster populațiilor lor.

“Scopul este de a-i proteja pe cei mai vulnerabili, pe cei cu cel mai mare risc de boală severă și de deces. Aceștia sunt populațiile noastre vârstnice, persoanele imunocompromise și cu boli subiacente, dar și personalul medical”, a explicat ea. (AGERPRES)

Lasă un comentariu