Jandarmii mureșeni - parteneri în programul de prevenire a violenței în școli

Distribuie pe:

Ca susținători ai non-violenței în școli, Gruparea de Jandarmi Mobilă “Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș s-a alăturat inițiativei demarate la nivel local de către Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 din Târgu Mureș și am primit, marți, 20 februarie, la sediul unității noastre, elevi din cadrul acestui centru, dornici să cunoască rolul jandarmilor în societate.

În cadrul atelierelor de prezentare tehnică, tinerii au avut ocazia de a interacționa direct cu jandarmii, le-au adresat o mulțime de întrebări și au primit răspunsuri cu informații utile, adaptate vârstei lor. Elevii au fost ghidați cum să aleagă o carieră în această armă și au primit sfaturi despre cum să rămână în siguranță, atât în mediul școlar, cât și pe stradă, în parcuri, în mediul online, cum să evite implicarea în conflicte, unde să le semnalizeze și cui să se adreseze dacă sunt martorii unor astfel de fapte.

La sfârșitul întâlnirii, când i-am întrebat ce le-a plăcut cel mai mult din acest cadru militar, ne-au mărturisit: câinii de serviciu. Ca de fiecare dată, colegii din grupa canină le-au dezvăluit copiilor abilitățile colegilor lor patrupezi și le-au explicat la ce misiuni participă alături de ei.

Sperăm că din această întâlnire, cei mici au reușit să tragă propriile concluzii referitoare la rolul jandarmilor în societate și să înțeleagă că pot cere sprijinul lor, apelând 112, dacă situația o impune.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAȚII PUBLICE ȘI CU PUBLICUL

Lasă un comentariu