SIMONA HALEP - HADDAD MAIA, AUSTRALIAN OPEN, TURUL 2

Distribuie pe:

Simona Halep (30 de ani, locul 15 WTA) o va înfrunta pe brazilianca Beatriz Haddad Maia (25 de ani, locul 83 WTA) în turul doi al turneului Australian Open 2022. Partida a fost programată pentru ziua de joi, pe terenul central Rod Laver Arena și va fi ultima a zilei, deci va începe în jur de ora 12:00, la București. Înainte se va disputa un meci de băieți, cel dintre Kyrgios și Medvedev. Va fi a doua întâlnire directă dintre Simona Halep și Beatriz Haddad Maia. Duelul precedent a avut loc în 2017, la Wimbledon, iar fostul lider mondial s-a impus în minimum de seturi, 7-5, 6-3. Beatriz Haddad Maia nu a trecut niciodată până la această ediție de primul tur de la Australian Open. În semifinale, Simona Halep poate juca împotriva uneia dintre Aryna Sabalenka, Iga Swiatek sau Angelique Kerber, în timp ce meciul pentru trofeu ar putea fi cu Ashleigh Barty, Naomi Osaka sau Barbora Krejcikova.

VASSARAS A ANUNȚAT CARE VA FI PRIMUL MECI CU VAR DIN LIGA 1!

Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Kyros Vassaras, a anunțat care ar fi primul meci, din competiția internă, care ar putea avea parte de sistemul VAR. Supercupa României din 2022, primul meci care poate avea VAR

Supercupa României va fi organizată pe 10 iulie, cu o săptămână înainte de reluarea Ligii 1, iar meciul poate beneficia de arbitrajul video, anunță CCA. De altfel, sezonul următor al Ligii 1 ar putea beneficia de VAR. “Sistemul VAR stă bine. Știrile sunt bune, fiindcă am pregătiti planul, suntem flexibili cu acesta, așa că am ajuns în stadiul de a face pregătirea practică pe teren. Din punct de vedere al arbitrajului, am făcut seminarele, am făcut cursurile, fac și pregătirea în camera VAR și este un progres bun. Conform planului nostru, cel mai devreme ar putea să fie la Supercupă. Vrem să începem cu siguranță în prima zi din sezonul viitor. În acest moment, la cum se prezintă lucrurile, suntem în grafic”, a declarat Kyros Vassaras.

Totuși, președintele FRF anunța că Supercupa României s-ar putea disputa în străinătate.

“În 2022 ne propunem să organizăm Supercupa României într-una din țările cu comunități mari de români: Italia, Germania, Spania, Marea Britanie, Statele Unite sau Moldova. Oricare dintre aceste țări poate să reprezinte o opțiune începând cu 2022”, a susținut Răzvan Burleanu, pe finalul anului trecut. Și centralul Radu Petrescu a vorbit despre sistemul VAR: “Pregătirea pentru VAR este în grafic și azi au fost două brigăzi care au făcut pregătirea, urmează săptămâna aceasta, mai departe, și așteptăm la începutul sezonului viitor să înceapă meciurile cu VAR.

Le transmit că fotbalul se joacă pe teren, să încerce pe cât posibil să respecte arbitrii. Din punctul nostru de vedere, punem mare preț pe respect. În temele pe care le-am susținut la curs, o mare discuție a fost în jurul protestelor și a simulărilor, deci sunt lucruri care cu siguranță și ele pot fi îmbunătățite. VAR este mult mai complex decât poate părea la prima vedere. Gândiți-vă că este un grup de 50 de persoane care trebuie să facă instruirea, 50 și ceva de persoane care trebuie să lucreze câte doi”, a spus arbitrul român.

NAȚIONALA DE FUTSAL U19 A ROMÂNIEI A CÂȘTIGAT PRIMUL MECI DE VERIFICARE ÎN FAȚA MOLDOVEI

Selecționata de futsal U19 a României s-a impus marți, 18 ianuarie, în fața selecționatei similare a Moldovei, scor 5-0, în prima confruntare a dublei de verificare dintre cele două formații. Au marcat: Narics Jurs (2 goluri), Jozsef Keresztely (2 goluri), Norbert Barbocz (1 gol). Selecționata U19 de futsal a României, echipă pregătită de Robert Lupu, se află într-un cantonament la Vaslui pentru a pregăti preliminariile Campionatului European de futsal, care vor începe în martie. Naționala României face parte din Grupa 5 preliminară, alături de Rusia, Slovacia și Georgia. Meciurile Grupei 5 vor fi găzduite de România, iar la turneul final, care va avea loc la Jaén, Spania, în perioada 3-10 septembrie 2022, se califică doar câștigătoarea grupei.

GHANA, ELIMINARE RUȘINOASĂ DE LA CUPA AFRICII

Ghana, de patru ori câștigătoare a Cupei Africii pe Națiuni, a pierdut rușinos, 2-3, în fața Insulelor Comore, națională care s-a calificat pentru prima dată la turneul final! Este pentru prima dată din 2006 încoace când naționala Ghanei, o forță a continentului, părăsește competiția încă din faza grupelor. Rezultatul meciului este considerat una dintre cele mai mari surprize din istoria competiției. Jocul s-a disputat în Grupa C a Cupei Africii pe Națiuni la fotbal, competiție găzduită de Camerun. Echipa din Insulele Comore păstrează șanse de a merge în optimile de finală de pe locul al treilea din grupă, în timp ce Ghana a ocupat ultimul loc, notează Agerpres. În celălalt meci al grupei, Maroc și Gabon au terminat la egalitate, 2-2, și s-au calificat împreună în optimile de finală. Echipa Marocului a ocupat primul loc, cu 7 puncte, urmată de Gabon, cu 5 puncte, Insulele Comore, cu 3 puncte, Ghana, cu 1 punct.

MESSI NU VA EVOLUA ÎN MECIURILE ARGENTINEI DIN PRELIMINARIILE CAMPIONATULUI MONDIAL DIN 2022, DE LA FINALUL LUNII

Atacantul argentinian Lionel Messi nu va evolua în meciurile pe care naționala Argentinei le va susține la finalul acestei luni, în preliminariile Cupei Mondiale din Qatar.

Federația Argentiniană și-a dat acordul pentru ca atacantul de la Paris Saint-Germain să rămână la Paris, pentru a se recupera complet în urma infectării cu Covid-19. Argentina joacă împotriva naționalei statului Chile la 28 ianuarie și cu echipa Columbiei, în 2 februarie, dar este deja calificată la competiția din Qatar.                

SURPRIZĂ LA CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL MASCULIN!

Ungaria, țara gazdă a Campionatului European de handbal masculin, nu s-a calificat în grupele principale după a doua înfrângere, 30-31 cu Islanda. Alături de islandezi, în grupa principală 1 merge și Olanda, care a bătut Portugalia, cu 32-31. Grupa este completată de Danemarca, Franța, Croația și Muntenegru. Germania a învins Polonia cu 30-23 în grupa D, însă ambele merg în grupa principală 2, împreună cu Spania, Rusia, Norvegia și Suedia. Grupele principale încep joi, la 16.30.

Lasă un comentariu