CINE SUNT SPORTIVII ROMÂNI CARE VOR PARTICIPA LA JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ DE LA BEIJING

Distribuie pe:

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a anunțat astăzi numele celor calificați la competiția care va avea loc în China, între 4 și 20 februarie.

Raluca Strămăturaru și Paul Pepene, amândoi la a patra participare olimpică, au fost desemnați purtători de drapel pentru JO Beijing 2022, a precizat Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe pagina oficială de Facebook.

Lista sportivilor români care vor concura la Jocurile Olimpice de Iarnă

- Sanie

Raluca Strămăturaru (feminin, ștafetă), Valentin Crețu (masculin, ștafetă), Marian Gîtlan - Darius Șerban (dublu masculin, ștafetă)

- Bob

Andreea Grecu (monobob, bob 2 feminin), Katharina Wick (bob 2 feminin), Mihai Tentea (bob 2 masculin, bob 4 masculin), Ciprian Daroczi (bob 2 masculin, bob 4 masculin), Raul Dobre (bob 4 masculin), Cristian Radu (bob 4 masculin)

- Skeleton

Sebastian Enache (masculin), cu mențiunea că este posibilă o realocare pentru rezerva 1

- Schi alpin

Maria Constantin (slalom, slalom uriaș - feminin), Alexandru Ștefănescu (slalom, slalom uriaș - masculin)

- Sărituri cu schiurile

Daniela Haralambie (NH feminin), Andrei Feldorean (NH, LH - masculin), Daniel Cacina (NH, LH - masculin)

- Schi fond

Timea Lorincz (skiatlon, sprint liber - feminin), Paul Pepene, Raul Popa (skiatlon, sprint liber, sprint echipe - masculin)

- Biatlon

Natalia Ushkina (individual, sprint, urmărire - feminin), George Colțea (sprint, individual, urmărire - masculin)

- Patinaj viteză

Mihaela Hogaș (feminin)

EMMA RĂDUCANU, ELIMINATĂ ÎN TURUL 2 LA AUSTRALIAN OPEN! CAMPIOANA DE LA US OPEN RATEAZĂ DUELUL CU SIMONA HALEP

Emma Răducanu a fost eliminată în turul 2 al Openului Australian, de către Danka Kovinic (98 WTA).

Emma Răducanu a fost învinsă de Danka Kovinic în turul secund al Openului Australian, scor 4-6, 6-4, 3-6. Sportiva britanică a ratat pentru a treia oară șansa unui duel cu Simona Halep, după eliminările premature de la Cluj-Napoca și Linz, din toamna lui 2021.

Sportiva britanică a jucat cu bătături în palmă timp de un set și jumătate, dar a sfârșit eliminată după o luptă care s-a întins pe durata a două ore și 38 de minute de joc.

SPORTIVA ANTRENATĂ DE DARREN CAHILL, AMANDA ANISIMOVA A ELIMINAT CAMPIOANA OLIMPICĂ ÎN TURUL 2 LA AUSTRALIAN OPEN

Amanda Anisimova a obținut a șaptea victorie în acest sezon. Sportiva din SUA rămâne neînvinsă.

Amanda Anisimova, palmares 7-0 în sezonul 2022

Parcursul Amandei Anisimova (20 de ani, 60 WTA) la Australian Open 2022 demonstrează că succesul antrenorului Darren Cahill în circuitul WTA nu s-a încheiat odată cu încetarea colaborării cu Simona Halep.

Sportiva antrenată de tehnicianul de la antipozi a reușit surpriza în turul secund al primului turneu de mare șlem al anului, eliminând campioana olimpică, Belinda Bencic (24 de ani, 22 WTA), în minim de seturi, scor 6-2, 7-5.

Americanca a profitat de o accidentare acuzată de Bencic în zona spatelui și a atins a șaptea victorie din tot atâtea partide jucate în 2022.

Câștigătoare a turneului WTA 250 Summer Set 2, în prima săptămână a stagiunii, Amanda Anisimova avansează în turul 3, unde are șansa unei confruntări de top împotriva câștigătoarei en-titre a Openului din Australia, Naomi Osaka.

PAUL GEORGESCU, SINGURUL ROMÂN NOMINALIZAT PENTRU A TREIA OARĂ CONSECUTIV LA TITLUL DE MAN OF THE YEAR LA ÎNOT ÎN APE DESCHISE

World Open Water Swimming Association Awards, cea mai mare organizație de înot în ape deschise din lume, l-a nominalizat din nou pe sportivul român Paul Georgescu pentru titlul suprem al celei mai importante categorii, Man of The Year 2021 - Omul Anului, titlul acordat prin votul publicului.

Sportivii nominalizați sunt aleși după criterii stricte care țin cont de performanțele și rezultatele realizate și obținute în anul 2021, de valoarea dovedită, de imagine, de capacitatea de a promova și de a reprezenta cât mai bine această ramură sportivă. De remarcat faptul că, în istoria premiilor Man of The Year, numai bulgarul Petar Stoychev a fost nominalizat de 4 ori consecutiv. 

Performanțele lui Paul Georgescu sunt impresionante. Oficialii World Open Water Swimming Association îl caracterizau ca fiind “un excelent înotător, talentat triatlonist și profesor de sport la International British School of Bucharest”.

CE SELECȚIONER ÎȘI DOREȘTE FLORIN NIȚĂ ȘI CE PROMISIUNE LEGATĂ DE ECHIPA NAȚIONALĂ ȘI-A FĂCUT

Titularul postului de portar din formația “tricolorilor” a fost ales cel mai bun jucător român al anului 2021.

Vrea la națională “un antrenor care să fie ambițios, să își propună rezultate importante”

Desemnat tricolorul anului după evoluțiile excelente în poarta naționalei României, Florin Niță (34 de ani, Sparta Praga) a vorbit într-un interviu publicat pe site-ul oficial al FRF despre planurile sale de viitor.

“Îmi doresc acest lucru, să joc cu echipa națională la un turneu final... Este promisiunea pe care mi am făcut-o, dar, înainte de toate, îmi doresc să fiu sănătos ca să pot atinge această performanță”, a spus goalkeeper-ul numărul 1 al României.

Vrea la națională “un antrenor care să fie ambițios, să își propună rezultate importante”

Lasă un comentariu