PESTE 1.100 DE POSTURI ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR DE STAT

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 63, din 20 ianuarie 2022, a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 90/2022 pentru modificarea și completarea HG nr. 369/2021 privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației.

Prin noul act normativ, intrat în vigoare la 20 ianuarie 2022, a fost aprobată suplimentarea cu 1.175 a numărului de posturi în educație, destinate în principal învățământului preuniversitar de stat, inclusiv pentru învățământul special.

Suplimentarea s-a impus ca urmare a faptului că, începând cu anul școlar 2021 - 2022, trebuie asigurate creșterea gradului de cuprindere a copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 5(6) ani în învățământul preșcolar și a tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani în învățământul obligatoriu și îmbunătățirea serviciilor de asistență psihopedagogică și consiliere educațională, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

Totodată, s-a impus un număr suficient de inspectori școlari pentru învățământul în limbile minorităților naționale, altele decât cea maghiară, precum și completarea aparatului propriu al Ministerului Educației pentru realizarea obiectivelor din cadrul PNRR. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu