SEMIFINALELE DE LA AUSTRALIAN OPEN 2022 SE JOACĂ ASTĂZI

Distribuie pe:

Astăzi, 28 ianuarie, vor avea loc semifinalele secțiunii masculine de la Australian Open 2022, în care lupta se va da între Matteo Berrettini, Rafael Nadal, Stefanos Tsitsipas și Daniil Medvedev. Programul de vineri este următorul: de la ora 5.30: Matteo Berrettini - Rafael Nadal, după ora 10.30: Stefanos Tsitsipas - Daniil Medvedev. Dintre jucătorii rămași în concurs, Rafael Nadal are în palmares 20 de titluri de Grand Slam, Medvedev are unul singur, în timp ce Berrettini și Tsitsipas nu au reușit încă să câștige un turneu major. Așadar, foarte probabil, vom putea urmări încă trei meciuri la un nivel ridicat, deschise oricărui rezultat. În cele ce urmează, vă oferim o scurtă prezentare a semifinalelor Australian Open și a favoriților. Rafa Nadal a avut un meci extenuant în sferturile de finală contra lui Shapovalov, pe care l-a câștigat în cinci seturi. Și Berrettini a avut nevoie tot de cinci seturi pentru a trece de Gael Monfils.

Singura întâlnire dintre Nadal și Berrettini a avut loc la US Open 2019, când ibericul s-a impus în trei seturi. Italianul a fost eliminat anul trecut, în optimi, la Australian Open, iar Nadal în sferturile de finală. Spaniolul are un singur trofeu la Australian Open, în 2009, dar și patru finale pierdute. Stefanos Tsitsipas - Daniil Medvedev: rusul vine după un meci tensionat.

Daniil Medvedev a fost nevoit să treacă prin momente dificile pentru a ajunge în semifinale, după ce l-a învins pe Auger-Aliassime la capătul unui meci ce a avut multe clipe tensionate. În schimb, Tsitsipas l-a eliminat pe Jack Sinner în trei seturi.

Medvedev este jucătorul mai bine cotat, dar a pierdut ultimul meci disputat contra lui Tsitsipas, la Roland Garros 2021, în trei seturi. În schimb, rusul l-a eliminat pe Tsitsipas anul trecut, în semifinalele de la Australian Open, tot în trei seturi. Per total, Medvedev are 6-2 la întâlnirile directe cu Tsitsipas.

ȘTAFETA TORȚEI OLIMPICE PENTRU JO DIN ACEST AN, DIN CHINA

Cu excepția câtorva persoane privilegiate, ștafeta torței olimpice pentru ediția din acest an a JO de iarnă se va desfășura fără public, din motive legate de situația sanitară, informează L'Equipe. Evenimentul va dura trei zile: 2-4 februarie. Torța va fi expusă doar în locuri închise, considerate “sigure și controlabile”. În ștafetă sunt implicați aproape 1.200 de participanți. Toți cei care vor purta torța trebuie să fie vaccinați împotriva Covid-19, vor fi testați în prealabil și monitorizați din punct de vedere medical în zilele dinaintea evenimentului. Câteva persoane privilegiate, alese cu mare atenție, vor putea asista la festivități.

TOATE NAȚIONALELE CALIFICATE ÎN SEMIFINALELE CAMPIONATULUI EUROPEAN DE HANDBAL MASCULIN!

Echipele de handbal masculin ale Franței, Danemarcei, Spaniei și Suediei s-au calificat în semifinalele Campionatului European, care vor avea loc astăzi, la Budapesta. Duminică sunt programate finalele pentru medalii. În grupa I s-au jucat miercuri ultimele trei meciuri, iar rezultatele înregistrate au fost: Muntenegru - Islanda 24-34, Olanda - Croația 28-28 și Danemarca - Franța 29-30, ultima partidă fiind o reeditare a finalei olimpice din 2021, adjudecată și atunci tot de francezi. Pe primele două locuri în grupa I, calificante în semifinale, s-au clasat Franța și Danemarca (câte 8 puncte). În grupa II, meciurile s-au încheiat marți seară, iar reprezentativele calificate în semifinale sunt Spania și Suedia, cu câte 8 puncte.

Semifinalele vor avea loc astăzi, Franța - Suedia și Spania - Danemarca, iar finalele pentru medalii, duminică. Danemarca este campioana mondială en-titre, Spania deține titlul european, iar Franța este campioana olimpică. Tot astăzi se va juca meciul pentru clasarea finală pe locurile 5-6, între Islanda și Norvegia. Toate partidele din fazele finale ale Campionatului European sunt programate la Budapesta. România a ratat încă o calificare la un turneul final, iar ultima sa participare a fost în 1996. La ediția din 2022, singurii reprezentanți ai României au fost arbitrii Bogdan Stark și Romeo Ștefan.

CUM VĂD CASELE DE PARIURI LUPTA PENTRU FINALĂ?

Conform cotelor la pariuri Australian Open de la Unibet, Rafael Nadal este favorit la calificarea în finală, având cota 1.56. În schimb, rivalul său, Matteo Berrettini, are cota 2.48.

Italianul obișnuiește să înceapă bine partidele, a câștigat primul set în ultimele patru partide de la Australian Open și cu siguranță își va dori să înceapă în forță și această confruntare, ceea ce înseamnă că sunt șanse mari să vedem un prim set lung. Cota pentru pariul că primul set va avea cel puțin 9.5 game-uri este 1.75 la Unibet. În cealaltă semifinală, Daniil Medvedev este favorit clar să câștige, având cota 1.42. Cota lui Tsitsipas este 3.00. Grecul este însă în creștere de formă, astfel că Medvedev nu va avea o misiune foarte ușoară cel mai probabil, având în vedere că se resimte după ultima partidă din sferturile de finală. Poate fi un meci lung, iar cei care cred acest lucru pot miza la Unibet că vor fi peste 40.5 game-uri, la o cotă de 1.86. Tenismenul iberic este al doilea favorit la câștigarea turneului, având cota 3.65 să ridice trofeul. Daniil Medvedev e văzut cu prima șansă (cota 1.95), în timp ce Tsitsipas (cota 6.00) și Berrettini (cota 8.25) îi urmează. Nadal vine după două eliminări la rând în sferturile de finală de la Australian Open, dar la ediția din 2021 a arătat că este gata să lupte pentru marele trofeu, în absența lui Novak Djokovic. El are de partea sa experiența și a arătat că a depășit în mare măsură problemele medicale ce l-au determinat să absenteze o bună parte din sezonul 2021. Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

MARC MARQUEZ REVINE PE PISTĂ DUPĂ ACCIDENTUL SUFERIT LA FINALUL LUNII OCTOMBRIE

Pilotul de MotoGP Marc Marquez (Honda) a obținut permisiunea medicilor pentru a participa la primele sesiuni de teste din această iarnă, de la Sepang (Malaezia), programate la 5 și 6 februarie, informează lequipe.fr. Spaniolul a ratat ultimele două etape din sezonul trecut, după ce a suferit, la finalul lunii octombrie, o comoție cerebrală în urma unui accident la un antrenament off-road. El și-a reluat deja antrenamentele, la mijlocul lunii ianuarie, mai întâi la ghidonul unei motociclete de motocros și apoi cu o versiune de șosea a motocicletei sale de MotoGP, pe circuitul de la Portimao din Portugalia.

“Confirmăm că pilotul echipei Repsol Honda va începe pre-sezonul 2022 cu primele teste oficiale din MotoGP, care vor avea loc la Sepang și apoi la Mandalika, în Indonezia, săptămâna următoare. Luni, 24 ianuarie, Marquez a fost supus unui alt control medical care a confirmat că tratamentul conservator a avut succes și că pilotul este apt să piloteze o motocicletă de MotoGP”, a precizat echipa sa într-un comunicat. În vârstă de 28 de ani, Marquez, de șase ori campion mondial la MotoGP, a ratat sezonul 2020 după ce a căzut în prima etapă și a suferit o fractură de humerus drept, la 19 iulie 2020. De atunci, el a fost operat de trei ori și cu greu a revenit la forma care l-a consacrat. Pilotul spaniol a intrat în competiție abia în etapa a treia a ediției 2021 a CM de MotoGP, a câștigat, la 20 iunie 2021, MP al Germaniei, primul său succes după 17 luni, și a devenit, în ultimele patru curse dinaintea ultimului accident, protagonistul din trecut, cu un loc 2, un loc 4 și două victorii consecutive, la Austin și la Misano.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu