BANII ÎN CUPLU - LA COMUN SAU SEPARAT?

Distribuie pe:

Cercetătorii suedezi de la Universitatea din Stockholm, citați de csid.ro, au constatat că partenerii de cuplu care își administrează banii împreună au șanse mai mari să aibă o relație solidă.

Astfel, am descoperit că, în cazul cuplurilor în care fiecare partener își ține banii separat, există un risc mult mai mare de certuri pe fondul administrării acestora, mai ales atunci când apar situații financiare dificile.

Se cunoaște faptul că banii folosiți la comun și conturile bancare comune erau situații mult mai răspândite în trecut, când soții aveau obiceiul de a administra împreună banii familiei.

Dar acest lucru s-a schimbat în prezent și doar unul din opt cupluri are un fond comun. Numărul este și mai scăzut în cazul celor cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani. În spatele acestor schimbări ar putea sta o scădere a valorilor tradiționale în privința căsătoriei și numărul tot mai mare de mame care lucrează.

Am mai descoperit că în cazul persoanelor de peste 50 de ani, păstrarea banilor separat a fost corelată cu mai multe astfel de conflicte decât în cazul celor care își țin fondurile în comun. Însă, în cazul tinerilor a fost un factor prea puțin important", afirmă oamenii de știință suedezi. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu