TERMENUL PENTRU OBȚINEREA BURSELOR ȘCOLARE... PRELUNGIT

Distribuie pe:

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a luat această hotărâre pe motiv că au fost o serie de probleme cu întocmirea dosarelor.

Termenul de depunere a dosarelor pentru obținerea burselor școlare a fost prelungit până la data de 7 februarie. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a precizat că a luat această decizie deoarece au fost probleme la componența dosarului.

“După ce fondul de burse a crescut, după ce cuantumul burselor a crescut, au fost unele probleme pe care le înțeleg cu privire la componența dosarului pentru a obține aceste burse.

Înțelegând aceste probleme, mâine, fiind ultima zi în care se pot depune dosarele de bursă, printr-un ordin de ministru va fi extins termenul cu o săptămână, până pe data de 7 februarie. De asemenea, vom încerca să aducem alte clarificări pentru ca sistemul să fie foarte ușor înțeles.

Aș vrea să vă spun că raportarea la media anului precedent este un criteriu care funcționează de 11 ani, nu este introdusă anul acesta, dar pe baza promovării acestui subiect mulți dintre elevi și părinți au aflat abia acum, după 11 ani, că elevii obțin bursă pe baza mediei din anul școlar precedent, mediei încheiate în anul școlar precedent", a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi 24, preluat de evz.ro.

Cum se acordă bursele de studiu

Bursa de studiu se acordă elevilor care provin din familii cu un venit mediu net lunar pe membru de familie, pe ultimele 3 luni anterioare cererii, cel mult egal cu salariul minim net pe economie (până acum era luat în calcul salariul brut, pentru că nu se specifica) și care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

- au obținut media generală de cel puțin 7,50 și au acumulat cel mult 10 absențe nemotivate/semestru în anul școlar anterior, cu excepția clasei a V-a și a clasei a IX-a;

- au obținut media generală de cel puțin 7,50 și au acumulat cel mult 10 absențe nemotivate în primul semestru al anului școlar, pentru elevii din clasa a V-a;

- au obținut media de admitere în învățământul liceal sau profesional de cel puțin 7,50, pentru elevii din clasa a IX-a, pentru cei care vor beneficia de bursă de studiu în semestrul I, respectiv au obținut media de cel puțin 7,50 și au acumulat cel mult 10 absențe nemotivate în semestrul I, pentru cei care vor beneficia de bursă de studiu în semestrul al II-lea.

Bursele de studiu sunt revizuite semestrial, în funcție de modificările intervenite în veniturile nete lunare ale familiei și în situația școlară a elevilor.

MARIA DIMA

Lasă un comentariu