PREȘEDINTELE KLAUS IOHANNIS: “TREBUIE SĂ FIM FOARTE BINE PREGĂTIȚI PENTRU A CONTRACARA ACȚIUNILE AGRESIVE”

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis a vizitat, miercuri, baza aeriană 71 “General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii, unde a fost primit cu onoruri militare. El a trecut în revistă avioanele din bază și a discutat cu comandații militari despre nivelul de pregătire al trupelor și despre modernizarea forțelor aeriene române.

Președintele a ținut și un discurs, cu prilejul vizitei, în care a apreciat deciziile partenerilor din NATO de a trimite trupe suplimentare în România, pe fondul amenințărilor venite din partea Rusiei pentru întreaga regiune.

“Reiterez aprecierea mea deosebită pentru deciziile anunțate foarte recent ale președinților Biden și Macron privind desfășurarea de forțe militare în România”, a spus Iohannis, precizând că urmează să fie anunțate curând mai multe detalii despre sosirea trupelor americane și franceze în țara noastră.

El le-a mulțumit militarilor pentru eforturile depuse constant și le-a transmis piloților că modernizarea aviației militare va continua. Cu această ocazie, Iohannis le-a promis piloților că se vor cumpăra și avioane F-35, de ultimă generație, care costă 100 de milioane de euro fiecare.

“Actualul context din vecinătatea noastră directă dovedește o dată în plus că aceste măsuri erau necesare. Parcurgem o perioadă extrem de tensionată, în care riscurile și amenințările la adresa securității regionale europene și euro-atlantice, inclusiv a securității României, s-au amplificat. Sunt evidente tendințele de revenire la politica de forță și de contestare a actualei ordini internaționale liberale, precum și arhitecturi europene de securitate construite după Războiul Rece”, a declarat președintele Iohannis.

Șeful statului le-a cerut militarilor să fie pregătiți pentru orice tip de agresiune.

Baza aeriană de la Câmpia Turzii este una din cele mai importante baze militare din România, care de anul trecut a început să fie modernizată de armata SUA, pentru a permite aterizarea și decolarea avioanelor de transport de mare tonaj.

Foto: RFI România

Lasă un comentariu