DUELUL CSM TG. MUREȘ - AGRONOMIA BUCUREȘTI, AMÂNAT DIN CAUZA COVID-19

Distribuie pe:

Partida dintre CSM Tg. Mureș și CS Agronomia București, care urma să se dispute astăzi, 12 februarie 2022, la Tg. Mureș, contând pentru etapa a 11-a a Ligii Naționale de baschet masculin, al doilea eșalon valoric, a fost amânată la cererea grupării bucureștene, care se confruntă cu mari probleme de lot cauzate de noul coronavirus. Meciul va fi reprogramat la o dată ulterioară. CSM Tg. Mureș ocupă locul secund în clasament, cu 19 puncte din 10 jocuri, iar CS Agronomia se află pe cea de-a 6-a poziție, cu 16 puncte. Lider este CSU Știința București, cu 20 de puncte.

MECIUL LUI CSM BUCUREȘTI DIN LIGA CAMPIONILOR A FOST AMÂNAT

Partida din Liga Campionilor dintre CSM București și Rostov Don, programată astăzi, a fost amânată, după ce mai multe jucătoare din lotul echipei noastre au fost depistate pozitiv cu coronavirus. Meciul se va disputa la o dată stabilită ulterior. Siraba Dembele (extremă), Denisa Vâlcan (centru), Marie Davidsen (portar) și antrenorul de portari, Mehmedalija Mulabdic, sunt cei testați pozitiv joi. “Tigroaicele” au deja 14 puncte în grupă, iar poziția a 5-a este consolidată. Sunt sigure astfel de calificarea în faza eliminatorie. Primele două clasate merg în “sferturi”, iar următoarele 4 în “optimi”.

RĂBDAREA LUI CORNEL DINU A AJUNS LA FINAL!

Zilele lui Flavius Stoican la Dinamo par a fi numărate, mai ales după înfrângerea cu Universitatea Craiova, scor 6-1. Cornel Dinu a trecut la dezvăluiri din momentul în care principalul a fost numit în funcție. Reacția antrenorului l-a iritat pe Cornel Dinu. “Procurorul” a mers mai departe și a susținut că un fost antrenor al lui Stoican a fost siderat când a aflat de numirea sa la Dinamo București. “Parcă a lăsat câteva idei, că poartă și el o anumită vină. Aș explica, că parcă și-a pierdut ochelarii. Acest discurs e înfiorător, că un om care are demnitate fotbalistică și nu ești o făcătură intrată în a conduce echipe de pe margine, atunci nu te mai prezinți la interviuri. Spui «Domnul Mureșan, am plecat!». Tupeu obraznic, asta e caracterizarea lui. Peste tot a fost, n-a făcut nimic în fotbal și nu se justifică aducerea lui la Dinamo. Prin jucătorii aduși, în special prin așa-zisul motivator Stoican, și felul în care a încropit acest cocktail, e un carcaletele de echipă.

Acum o lună de zile, un fost antrenor al lui Stoican, care-l cunoaște bine, când a auzit că a fost numit antrenor la Dinamo, și-a dat o palmă peste față. Da, un antrenor din străinătate”, a declarat expertul Telekom Sport.

Același Cornel Dinu l-a ridiculizat pe portarul Chesneau, care a încasat gol după gol cu Universitatea Craiova și care a gafat la reușitele oltenilor. În urma acestui rezultat, Universitatea Craiova e pe locul al cincilea în Liga 1, cu 39 de puncte, iar Dinamo București e pe locul 15, penultimul, cu 12 puncte.

UN NOU RECORD STABILIT DE PSG

Paris Saint-Germain a stabilit un nou record al masei sale salariale, care a ajuns la 629 milioane de euro în sezonul curent, reprezentând 37% din totalul salariilor cumulate din Ligue 1 (1,73 miliarde de euro), conform L'Equipe.

Recordul anterior se ridica la aproximativ 500 milioane de euro, în sezonul trecut, dar, conform sursei, clubul parizian recunoaște o masă salarială de doar 585 milioane de euro, incluzând secțiile de handbal și judo. Sosirea unor jucători ca Lionel Messi, Sergio Ramos, Achraf Hakimi și Georginio Wijnaldum a crescut în mod semnificativ masa salarială a clubului Paris Saint-Germain. În sezonul 2020/2021, masa salarială a fost de aproximativ 500 milioane de euro, în sezonul 2019/2020 - 414 milioane de euro și în sezonul 2018/2019 - 370 milioane de euro.

L'Equipe semnalează că PSG are cea mai mare masă salarială dintre cluburile europene.

ANUNȚUL FĂCUT DE ORGANIZATORII DE LA MONTE CARLO ÎN PRIVINȚA LUI NOVAK DJOKOVIC

“Dacă Djokovic este în regulă cu condițiile sanitare cerute de guvernul (francez), vom fi încântați să-l primim”, a anunțat Zeljko Franulovic, directorul turneului de tenis Masters 1000 de la Monte Carlo, programat între 9 și 17 aprilie. Întrebat dacă Novak Djokovic, actualul lider mondial, va disputa următoarea ediție a turneului de la Monte Carlo, Zeljko Franulovic a precizat că sârbul ar trebui pentru acest lucru să fie “în regulă”. “Ca să intre în Franța, prima regulă este să fie vaccinat”, a continuat el cu ocazia prezentării turneului într-un hotel din Monaco. “Protocolul ATP oferă și posibilitatea de a prezenta un certificat de contaminare cu Covid cu o lună înainte de startul competiției. Din câte știu, Djokovic acum nu este vaccinat. De îndată ce va fi în regulă, îl vom primi cu brațele deschise”, a spus Franulovic. “Noi am discutat cu toți jucătorii. Toți sunt vaccinați, deocamdată, cu excepția lui. Nu ne putem pune în pielea lui pentru a ști ce vrea să facă. Participarea lui va depinde de el”, a continuat Franulovic.

Zeljko Franulovic: Ne-ar plăcea ca Novak Djokovic să fie aici”

Finalistul de la Roland Garros 1970 ar vrea să poată “spune că Djokovic va fi aici 100%”. “Este însă decizia lui. Este ușor să spui că turneul înseamnă mai mult decât un jucător. Ne-ar plăcea însă ca Novak să fie aici. Îi place turneul și nouă ne place mult de el. Acestea fiind spuse, eu nu cred că turneul ar avea de suferit din cauza absenței lui. Fiindcă ea va fi explicată”, a adăugat el. În opinia sa, “toți jucătorii din top 10 mondial vor fi prezenți, cu excepția lui Roger Federer, în continuare accidentat, și pe care, dacă nu se întâmplă o minune, nu vom putea conta”. Lista definitivă a jucătorilor înscriși la turneu, la care ar urma să asiste 135.000 de persoane, va fi cunoscută pe 14 martie, iar tragerea la sorți pentru tabloul final va avea loc pe 8 aprilie.

Djokovic a prevăzut să reia competiția la Dubai (21-26 februarie). “Este o veste foarte bună. Vrem să fie în formă și fericit ca să joace din nou tenis. Este numărul 1 mondial al nostru”, a declarat președintele ATP, Andrea Gaudenzi, tot cu ocazia prezentării turneului de la Monte Carlo. Monte-Carlo Country Club, unde se dispută turneul Masters 1000 de la Monte Carlo, se află de fapt în comuna franceză Roquebrune-Cap Martin, la granița de nord-est a Principatului.

JUVENTUS A ÎNVINS-O PE SASSUOLO ȘI S-A CALIFICAT ÎN SEMIFINALELE CUPEI ITALIEI

Juventus s-a calificat în semifinalele Cupei Italiei, după ce a învins-o, joi, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, pe Sassuolo, în sferturile competiției. Pentru Juventus au marcat Dybala `3 și Tressoldi '88 (autogol), în timp ce pentru Sassuolo a înscris Traore, în minutul 24. La Sassuolo, Chiricheș a fost rezervă. În semifinale, Juventus va evolua cu Fiorentina, care a eliminat-o pe Atalanta Bergamo, iar în aceeași fază a competiției se vor mai întâlni Inter și AC Milan.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu