UN AN CU GRIJI ȘI TRISTEȚI PENTRU VÂRSTNICI

Distribuie pe:

Un sondaj de opinie realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) în perioada 10-17 ianuarie, prezintă, printre alte aspecte, situația vârstnicilor din România, modul în care aceștia au resimțit anul (pandemic) 2021 și care au fost problemele cu care s-au confruntat. Sondajul face parte din studiul “Cum văd românii anul 2022? Speranțe și predicții” - din programul de cercetări interne ale IRES, reprezentativ la nivelul populației adulte a României (persoane cu vârsta de 65 de ani și peste).

Aproape 40% dintre respondenți au declarat că persoane din proximitate (prieteni, colegi, vecini etc.) au decedat de COVID-19 anul trecut. Peste 61% dintre intervievați au trecut prin stări de tristețe, iar la întrebarea dacă și-au făcut mai multe griji decât de obicei pentru situația financiară proprie sau a familiei, răspunsul a fost afirmativ.

La întrebarea: “Ați simțit că aveți nevoie mai mult decât de obicei de sprijinul celorlalți oameni?” - au răspuns “nu” 50,4% dintre participanții la sondaj, în timp ce 49,6% au răspuns afirmativ. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu