OCCIDENTUL INTRĂ ÎNTR-O PERIOADĂ DE COMPETIȚIE CU RUSIA CE AR PUTEA DURA MAI MULT DE O GENERAȚIE (MINISTRU BRITANIC)

Distribuie pe:

Occidentul intră într-o perioadă de competiție acută cu Rusia ce ar putea dura mai mult de o generație, a declarat joi ministrul pentru forțele armate al Regatului Unit, James Heappey, informează Reuters.

Întrebat în timpul unui interviu la postul de radio LBC dacă amenințarea constantă privind o invazie rusă asupra Ucrainei pare a fi o reîntoarcere la epoca Războiului Rece, Heappey a răspuns: “Indiferent dacă el (președintele rus Vladimir Putin) invadează sau nu (Ucraina), cred că trebuie să ne fie clar că intrăm într-o perioadă de acută competiție cu Rusia, care ar putea dura o generație și mai mult”, a spus ministrul britanic.

De asemenea, James Heappey a anunțat, la postul de televiziune BBC, că Marea Britanie și-a încheiat activitățile de antrenament militar în Ucraina și că singurii soldați britanici care au rămas în această țară sunt cei care asigură protecția ambasadorului.

Marea Britanie a furnizat arme defensive și personal pentru instruire în Ucraina, amintește Reuters. (Agerpres)

UN DIAMANT ALBASTRU RAR, ESTIMAT LA 48 DE MILIOANE DE DOLARI, SCOS LA LICITAȚIE DE SOTHEBY'S, ÎN APRILIE

Diamantul “De Beers Cullinan Blue”, de 15.10 carate, a fost șlefuit recent după ce a fost descoperit în mina Cullinan din Africa de Sud, în aprilie anul trecut, iar casa de licitații precizează că piatra prețioasă este fără cusur și nu are imperfecțiuni interne.

Prin urmare, nestemata va fi vândută într-o licitație care îi este dedicată în exclusivitate și al cărei preț poate fi comparat cu cel al unei opere de artă, precum tabloul “Omul durerilor” de Botticelli - un portret al lui Iisus Hristos înfățișat cu o coroană de spini pe cap - care s-a vândut în ianuarie cu 45,4 de milioane de dolari.

“Diamantele albastre de orice fel sunt o apariție rară pe piață, însă acesta este cel mai rar dintre rarități”, notează într-un comunicat directoarea Sotheby's în Asia, Patti Wong, care l-a considerat una dintre “cele mai frumoase creații ale naturii”. “Este o capodoperă desăvârșită, la fel de rară precum cea mai mare operă de artă”, a precizat ea.

GIA l-a catalogat ca “albastru viu strălucitor”, cea mai înaltă gradare a culorii, care a mai fost acordată doar în cazurile a mai puțin de 1% din diamantele prezentate casei de licitații Sotheby's. (Agerpres)

Lasă un comentariu