SE ACORDĂ STIMULENTELE DE RISC PENTRU STAREA DE URGENȚĂ

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 158, din 16 februarie 2022, a fost publicată Legea nr. 26/2022 pentru aprobarea OUG nr. 64/2020 privind unele măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului Covid-19 pe perioada stării de urgență.

Actul normativ prevede acordarea unui stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut pe lună, pe perioada stării de urgență, anumitor categorii de personal.

Concret, este vorba despre personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar, personalul care furnizează servicii de asistență medicală comunitară, respectiv servicii de îngrijire medicală, personalul din cadrul direcțiilor de sănătate publică implicat în activități de recoltare pentru testare SARS-CoV-2, personalul din rețeaua de medicină legală implicat în manipularea și efectuarea necropsiilor pacienților decedați diagnosticați cu Covid-19, personalul din cadrul direcțiilor sanitar-veterinare direct implicate în activități de testare și diagnosticare a SARS-CoV-2 prin metode PCR în cadrul laboratoarelor de toxicologie proprii, personalul militar și civil din cadrul structurilor Ministerului Apărării Naționale care execută activități similare și personalul care, în urma desfășurării activității, a fost diagnosticat cu Covid-19.

Legea a intrat în vigoare la data de 19 februarie 2022.

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu