CURSURI DE LIMBA MAGHIARĂ PENTRU ROMÂNII DIN CORUNCA

Distribuie pe:

Domnul consilier local Pop Zamfir are o idee fixă despre felul în care trebuie cheltuit bugetul local al comunei, și anume pe plata unor cursuri de limba maghiară pentru românii din Corunca.

Dacă în octombrie 2020, când consilierii USR au inițiat acest prim proiect din postura de consilieri locali, am considerat că e o scăpare din prea multă energie acumulată în campanie, acum începem să credem altceva.

Cert este că nu credem că asta își dorește electoratul de la consilierii pe care i-a trimis prin vot să le reprezinte interesele în forul decizional al comunei.

În virtutea principiului transparenței totale, pe care unii îl invocă permanent, îi solicităm dlui consilier să nominalizeze cine este acel “om mare” care nu mai auzise de așa un exemplu, care a apărut în România ulterior, în SF Gheorghe, la un an după acea afirmație și care este momentan singular.

Inițiativa prin care dl fost consilier demisionar Mureșan Alexandru dorea să învețe românii din Corunca să vorbească maghiara a fost respinsă chiar și de către consilierii UDMR, obținând doar votul dlui Mureșan, fiindcă colegul Pop Zamfir a lipsit de la acea ședință de consiliu.

Considerăm că este utilă (nu obligatorie) cunoașterea limbii maghiare, mai ales de către românii din localitățile populate majoritar de maghiari, dar învățarea ei în mod forțat, asemeni alfabetizării din perioada colectivizării, în căminele culturale de la sate, este o bătaie de joc.

Cine dorește să învețe alte limbi o poate face fără contribuția primăriei.

Ceea ce face primarul din Sfântu Gheorghe se numește sifonarea banului public.

DANIEL CHEȘA, MAȘCA AUREL și MOLDOVAN RAUL - consilieri locali

Lasă un comentariu