UN TÂNĂR DIN TÂRGU-MUREȘ A RĂMAS FĂRĂ PERMIS PENTRU 420 DE ZILE, DUPĂ CE A ÎNCĂLCAT CODUL RUTIER DE 15 ORI, ÎN ȘASE MINUTE

Distribuie pe:

Un tânăr din Târgu-Mureș a rămas fără permis pentru 420 de zile și a primit amenzi de 11.890 de lei, după ce a comis 15 contravenții în numai șase minute.

Polițiștii din Mureș i-au aplicat unui tânăr de 21 de ani 15 sancțiuni contravenționale într-o singură noapte.

Potrivit IJP Mureș, sâmbătă dimineața, la ora 2.34, polițiștii rutieri au făcut semn să oprească unei mașini care circula în Piața Trandafirilor din Târgu-Mureș, întrucât șoferul manifesta un comportament agresiv în timpul circulației.

Acesta nu s-a conformat semnalelor polițiștilor și și-a continuat deplasarea, polițiștii pornind în urmărirea mașinii. În timpul urmăririi, șoferul a provocat un accident soldat cu pagube materiale.

În urma investigațiilor efectuare, polițiștii au identificat un tânăr în vârstă de 21 de ani, bănuit de comiterea faptelor.

Conform IPJ Mureș, acesta a săvârșit următoarele contravenții:

- ora 2.34, Piața Trandafirilor: nerespectarea indicațiilor polițistului rutier; nerespectarea regulilor privind mersul cu spatele; nepurtarea centurii de siguranță; neoprirea la semnalul regulamentar al polițiștiilor. Valoarea totală a sancțiunilor: 1.640 de lei și reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

- ora 2.34, strada Ștefan cel Mare - Bld.1 Decembrie 1918: nesemnalizarea la schimbarea direcției de mers; circulația pe sensul opus de deplasare. Valoarea totală a sancțiunilor: 1.160 de lei și reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

- ora 2.35, strada Buday Nagy Antal: nesemnalizarea la schimbarea direcției de mers; circulația pe sensul opus de deplasare. Valoarea totală a sancțiunilor: 1.160 de lei și reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

- ora 2.35 Calea Sighișoarei intersecție cu strada Pomicultorilor: nerespectarea obligației de oprire la apropierea și la trecerea autospecialei cu regim prioritar care avea în funcțiune semnalele speciale luminoase și acustice din care a rezultat un accident cu pagube materiale; nerespectarea obligației de a transcrie transmiterea dreptului de proprietate în termen de 90 de zile de la înstrăinarea autoturismului. Valoarea totală a sancțiunilor: 4.060 de lei și reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile, totodată și reținerea certificatului de înmatriculare a autoturismului.

- ora 2.36, Calea Sighișoarei: circulația pe sensul opus de deplasare. Valoarea totală a sancțiunilor: 1.160 de lei și reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

- ora 2.38, strada Sârguinței: nesemnalizarea la schimbarea direcției de mers; circulația pe sensul opus de deplasare. Valoarea totală a sancțiunilor: 1.450 de lei și reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

- ora 2.40, strada Cernavodă: nesemnalizarea la schimbarea direcției de mers; circulația pe sensul opus de deplasare. Valoarea totală a sancțiunilor: 1.160 de lei și reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

În total, sancțiunile aplicate ajung la 11.890 de lei, fiind luată măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România de 420 de zile și reținerea certificatului de înmatriculare a autoturismului.

Sursa: www.antena3.ro

Lasă un comentariu