AL. FLORIN ȚENE: CĂTRE SCRIITORII DIN UCRAINA

Distribuie pe:

Dragi colegi

Dragi scriitori din Ucraina, în această tristă perioadă, când trupele lui Putin au invadat frumoasa dumneavoastră țară, membrii Ligii Scriitorilor din România sunt alături de dumneavoastră.

Condamnăm crimele lui Putin împotriva Păcii și a democrației din țara dumneavoastră și din Europa. Războiul mârșav al președintelui rus Putin în țara dumneavoastră încalcă în mod masiv libertatea democratică câștigată în multe state din Europa de Est, după 1989. Putin, care a numit dizolvarea Uniunii Sovietice totalitare drept o “tragedie”, își propune să destabilizeze Europa. Ofensiva militară asupra Ucrainei din 24 februarie 2022 cu trupele ruse, moștenitoare ale Armatei Roșii criminale, este, astfel, un atac la adresa păcii și a tuturor valorilor democratice din Europa.

În aceste condiții, ne manifestăm solidaritatea față de poporul ucrainean a cărui cultură este pagină de aur în istoria universală. 

Al. FLORIN ȚENE, Președintele național al Ligii Scriitorilor Români Membru al Academiei Americano-Române de cultură și știință Membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România

Lasă un comentariu