ULTIMUL PROCUROR SUPRAVIEȚUITOR DE LA NÜRNBERG: PUTIN AR TREBUI SĂ FIE DUPĂ GRATII!

Distribuie pe:

Benjamin Ferencz, ultimul procuror supraviețuitor de la procesele de la Nürnberg, unde a pledat în favoarea condamnării naziștilor pentru crimele de război din cel de-al Doilea Război Mondial, a declarat că președintele rus Vladimir Putin ar trebui să fie condamnat pentru crime împotriva umanității comise de armata rusă în Ucraina.

Benjamin Ferencz, un newyorkez dintr-o familie de imigranți evrei, a fost însărcinat să înființeze o filială anti-nazistă pentru crime de război din 1944, ceea ce însemna să asiste la priveliști îngrozitoare din lagărele de concentrare.

“Este foarte realist. Tot ce ne trebuie este determinarea de a face asta pentru că ei nu trăiesc pe Lună. Vreau să-l văd pe Putin după gratii, este posibil,” a spus Ferencz. Benjamin Ferencz a adăugat că el și cei din jur nu au nicio îndoială cu privire la crimele lui Putin împotriva Ucrainei, deoarece multe dintre dovezi arată că armata rusă vizează civili și folosește bombe cu dispersie. Ferencz crede că ancheta privind crimele de război ar putea descuraja Rusia, deoarece vor ști că “comunitatea internațională intenționează să-i tragă la răspundere”. El spune și că este posibilă restabilirea ordinii, deși procesul va fi “lent și dificil”. “Lecția poate fi învățată. Nu pot să cred că acest lucru este inevitabil, nu este inevitabil.”

Foto: Profimedia

Lasă un comentariu