SOLDATUL, RECUNOȘTINȚA ȘI... GÂNDURILE

Distribuie pe:

* “În fiecare dimineață când deschidem ochii și vedem răsăritul blând al soarelui și zâmbetul drag al celor din jurul nostru, gândul nostru bun se îndreaptă spre Tine, Bunule Dumnezeu, și-Ți mulțumim. Prin toată frumusețea care ne înconjoară aici pe pământ: florile cu mirosul lor îmbătător, pomii cu rodul bogat, ciripitul și cântecul păsărelelor, fluturașii în mii de culori razele mângâietoare ale soarelui, căderea în zbor a frunzelor arămii, răsăritul ghioceilor sau albul fulgilor de nea, bucuria și dragostea celor apropiați, Doamne, noi Te cunoaștem, Te iubim și-Ți mulțumim. Pentru viața pe care ne-ai dăruit-o ca să-Ți cunoaștem măreția, Te lăudăm și Te preamărim”!

Maria Sicoe - “Pâinea vieții”

***

* “Era în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Un tânăr soldat român a căzut rănit la datorie, pe câmpul de luptă. În spital, el s-a aflat într-o situație atât de delicată, încât doctorii nu i-au dat nicio șansă. Nu mai vedea și era tot numai răni. Mama lui, auzind unde se află, a făcut tot ce a putut să ajungă la fiul mult iubit. Doctorii i-au spus că prezența ei i-ar putea crea un șoc fatal; dar s-au hotărât ca mama să intre și să nu spună cine este. Mama a intrat și cu lacrimile prelungite în dureroasa-i tăcere, cuprinde mâna fiului în mâna ei și o strânge cu dragoste. În acel moment se întâmplă un lucru extraordinar: fiul, rănit, se luminează la față și zise: “Aceasta este mâna mamei mele dragi” și i-o sărută cu dor și dragoste, în timp ce lacrimile curgeau șiroi pe fața tuturor.

Așa și noi creștinii, uneori suntem căzuți și răniți în calea vieții. Mângâierea care ne vine este numai de la Domnul: “Cum mângâie cineva pe mama sa, așa vă voi mângâia și eu pe voi , zice Domnul Hristos” (Isaia cap. 66, vers. 13).

P.S. “Doamne, Părintele și Stăpânul vieții mele, nu mă lăsa să mă ducă gura mea cum vrea ea și să nu îngădui să alunec din pricina ei. Cine va pune peste cugetul meu bătăi? Și peste inima mea învățătura înțelepciunii? Ca rădăcinile mele să nu fie cruțate și să nu fie îngăduite păcatele? Ca greșelile mele să nu se înmulțească și păcatele mele să nu sporească și să nu cad în mâinile potrivnicilor mei și să nu se bucure de aceasta vrășmașul meu? Învățătura gurii cine o va păzi nu va cădea prins” (Înțelepciunea lui Isus Sirah cap. 23, vers. 1-3, 6).

PĂRINTELE ILIE

Lasă un comentariu