AM ÎNTORS ARMELE... ÎMPOTRIVA NOASTRĂ

Distribuie pe:

Românii au făcut ceea ce știu să facă cel mai bine. Au întors armele. Mai exact au cumpărat benzină, miercuri seara, în pungi, în tomberoane, în canistre de plastic (ceea ce, apropo, este ilegal) și de la Lukoil. De fapt, nici nu a mai contat de unde s-a cumpărat. Doar să se cumpere. Psihoza, isteria în masă declanșată aseară ne-a făcut să uităm de solidaritatea atât de mediatizată cu Ucraina și forma de protest propusă în toate formele de media, de a nu mai achiziționa benzină și motorină de la benzinăriile “rusești”. Cam atât a durat “sancțiunea” noastră împotriva Rusiei și, ca să fie tacâmul complet, am căzut în extreme, așa cum facem noi, de obicei. Ucraina este parte dintr-un conflict armat, România este în plin război informațional.

Ei bine, prețul petrolului a scăzut cu 17 %. Probabil prețul benzinei va scădea sau, probabil, se va menține la acest preț, preț care trebuie să recunoaștem, este mare pentru buzunarele românilor și duce la scumpiri în lanț, după cum bine am văzut, la alimente și nu numai. Dar să cumperi benzină în pungi de plastic depășește orice imaginație. Într-o săptămână, maxim două va trebui să alimentăm, din nou. Ne facem aprovizionare pe termen lung, stocuri de pungi, containere, damigene, tomberoane?

Ca și în martie 2020, țara trece prin momente de isterie, de panică în masă. Îngrijorarea este o reacție normală a unui om, dar de la îngrijorare la a-ți crea acasă depozit de alimente, un mini ABC, plus să mai ții în casă benzină în bidoane de plastic și pungi... este drum lung și nu denotă nimic bun. Nici nu vreau să mă gândesc la pericolul la care suntem expuși cu toții vizavi de aceste mașini care sunt efectiv bombe, garajele în care s-au depozitat bidoanele sau și mai rău... pe balcoanele apartamentelor. Doamne, ajută-ne! Ducem o luptă cu noi toți, unii cu alții și fiecare dintre noi... împotriva propriilor noastre persoane. Nici nu mai e necesar să vină cineva să ne amenințe sau să ne facă rău.

Nu sunt în măsură să dau sfaturi, dar cred că aceste gen de reacții nu vor face decât să mărească și să adâncească starea de frustrare, panică și senzația de greu pe care o simțim cu toții.

Este imposibil de crezut și totuși atât de adevărat cât de ușor suntem de manipulat. A dispărut pandemia, au dispărut problemele reale ale societății noastre, facturile, problemele din sistemul de sănătate, din învățământ, s-a rezolvat problema locurilor de muncă, a curățeniei, a infrastructurii acum că ne-am făcut plinul la benzină și am pus benzină deoparte... pentru zile negre.

Reacția românilor nu a făcut decât să paralizeze orașele, să împiedice Ambulanțele să ajungă la bolnavi, să instaureze haosul, să alimenteze isteria care stă să explodeze, când, de fapt, ar fi trebuit să facem un pas înapoi și să refuzăm, efectiv, alimentarea mașinilor proprietate personală la aceste prețuri, să “cernem” , să “digerăm” informația, înainte de a o înghiți.

Dezinformarea, războiul informațional care există acum în România încep să-și facă simțită prezența.

Aș vrea să existe cineva care să ne spună: “Totul va fi bine!”, dar, din păcate, nu mai suntem la cârma nici a vieților noastre, nici a orașelor, nici a țării. Depindem de alții care se joacă cu stările noastre de spirit, cu psihicul și destinele noastre. Noi? Noi nu suntem victime colaterale, suntem complici, complici tăcuți și comozi. Nu ați vrea măcar să încercăm să ne fie puțin mai bine, nesusținând aceste presiuni și minciuni? Haideți să ne facem cumpărăturile în limita bunului simț și în concordanță cu nevoile reale ale familiilor noastre, din magazinele care au prețuri decente, nu de la cele care au scumpit nejustificat și absolut revoltător prețurile la alimente și nu numai. Cum de, mereu, apare o criză care să ne abată de la ceea ce contează, pentru noi, cu adevărat? Copiii noștri, viitorul lor, depind de hotărârile și reacțiile noastre din aceste momente. Ne-au scos măștile dar, ne supun unui asalt psiho-informațional, cu vești bombă, impregnate cu supunere, isterie la comandă și lipsă de demnitate, pe care le acceptăm prea ușor. Cu un astfel de comportament, nu numai că am întors armele împotriva noastră, ci, efectiv, le-am depus Nu instig la revoltă ci la rațiune, solidaritate, bun-simț și logică!

ANTONELA DUMITRACHE

Lasă un comentariu