CAMPANIA NAȚIONALĂ DE ECOLOGIZARE “CURĂȚĂM ROMÂNIA”

Distribuie pe:

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) va derula, pe parcursul lunii aprilie, campania națională “Curățăm România”, în cadrul căreia vor avea loc acțiuni de ecologizare a pădurilor, apelor, colectare a anvelopelor, deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), precum și ecologizare a zonelor publice din orașe și comune.

“Vrem o țară curată, o țară fără deșeuri aruncate la întâmplare, care întinează frumusețile naturii, poluează orașele și spațiul rural. Punem în practică această dorință prin Campania națională «Curățăm România», care se va desfășura pe toată perioada lunii aprilie. Astăzi, la Adunarea generală a Asociației Comunelor din România am cerut susținerea și implicarea liderilor locali în această campanie, un moment crucial în colaborarea noastră. Campania «Curățăm România» include acțiuni de colectare de deșeuri prin ridicarea acestora din gospodării și din zonele de depozitare ilegală. Toate autoritățile publice sunt invitate să se implice pentru asigurarea colectării selective a deșeurilor abandonate. Vom avea zile dedicate pentru curățarea pădurilor, apelor, colectării anvelopelor, DEEE-urilor, și ecologizării zonelor publice din orașe și comune. Sunt convins că această campanie va fi un succes, nu doar pentru că vom reuși să strângem niște deșeuri, ci pentru impactul social și schimbarea atitudinii persoanelor din comunitățile în care va avea loc”, a scris pe Facebook, ministrul Mediului, Barna Tanczos.

Potrivit oficialului, dezvoltarea în domeniul managementului apei, pădurilor și a deșeurilor se poate face prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cu un buget de aproape 4 miliarde de euro.

“Totodată, spațiul rural are nevoie de dezvoltare, are nevoie de modernizare. Planul Național de Redresare și Reziliență ne oferă o oportunitate extraordinară, putem schimba fața și viața satului din România! Prin PNRR sprijinim dezvoltarea în domeniul managementului apei, pădurilor și a deșeurilor cu aproape 4 miliarde de euro. Prin programele pe care le derulăm prin AFM, venim în sprijinul UAT-urilor prin modernizarea iluminatului public stradal, creșterea eficienței energetice în clădirile publice, stații de reîncărcare autovehicule electrice în localități, apă și canalizare”, susține Tanczos.

Acesta este de părere că rolul primarilor este determinant în succesul implementării programelor guvernamentale. (Agerpres)

Lasă un comentariu