PESTE 6.000 DE MUREȘENI VOTEAZĂ PRIN CORESPONDENȚĂ PENTRU NOUL PARLAMENT AL UNGARIEI!

Distribuie pe:

În perspectiva apropiatelor alegeri parlamentare din Ungaria, ce vor avea loc duminică, 3 aprilie, reprezentanții administrației publice locale depun eforturi susținute pentru a-i încuraja pe mureșenii cu dublă cetățenie - română și maghiară - să-și exprime dreptul la vot prin corespondență.

În acest sens, primarul municipiului, Soós Zoltán, consideră că “este important, aici, la noi, să avem un guvern stabil, bine echilibrat, în Ungaria vecină”, iar președintele Consiliului Județean (CJ) Mureș, și președinte UDMR Mureș, Péter Ferenc, însoțit de dr. Zsigmond Barna Pal, deputat în Parlamentul de la Budapesta, a vizitat mai multe așezări din județ, având întâlniri cu reprezentanți ai administraților locale și cu reprezentanți ai bisericilor istorice maghiare. “Obiectivul nostru comun este să aducem la conducerea Ungariei un guvern important pentru maghiarii din Transilvania”, a transmis președintele CJ Mureș.

În județul nostru, peste 6.200 de voturi prin corespondență au fost încredințate reprezentanților organizației județene UDMR, personalul anume desemnat urmând a transporta plicurile cu voturi la Consulatul General al Ungariei, din Miercurea Ciuc. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu