NOU TIP DE LUMINĂ ULTRAVIOLETĂ - ARMĂ ÎMPOTRIVA BACTERIILOR ȘI VIRUSURILOR

Distribuie pe:

Cercetătorii americani din cadrul Centrului de Cercetare Radiologică al Universității Columbia, citați de descopera.ro, susțin că lumina ultravioletă îndepărtată este cea mai sigură armă împotriva Covid-19 și împotriva oricărei pandemii din viitor cauzate de virusuri periculoase. Noul tip de lumină ultravioletă distruge bacteriile și virusurile în mai puțin de 5 minute.

“Echipa noastră a dezvoltat o nouă tehnologie cu lumina ultravioletă, denumită Far - UVC. Acest nou tip de lumină a distrus peste 98% din agenții patogeni aflați într-o încăpere în mai puțin de 5 minute.

Lumina este sigură pentru oameni și poate fi folosită ca orice neon, amplasat pe tavanul unei încăperi. În câteva minute, aerul din încăperea respectivă devine curat și sigur de respirat ca aerul de afară, din apropierea unui spațiu verde.

Noul tip de lumină ultravioletă distruge aproape în întregime agenții patogeni și poate fi folosit pentru a eradica coronavirusul și pentru a împiedica apariția altor pandemii de gripă sau de alt gen.

În prezent, există deja lămpi cu lumina ultravioletă UVC, dar acestea nu pot fi folosite în spații unde se află oameni. Când aceste lămpi funcționează, oamenii trebuie să părăsească încăperile respective și să aștepte o vreme pentru a se aerisi.

În schimb, tehnologia Far - UVC este mult mai sigură, nu afectează organismul uman și poate fi folosită în orice spațiu interior, oricât ar fi de aglomerat.

Tehnologia dezvoltată de noi are o lungime de undă mult mai scurtă, nu afectează vederea și nu pătrunde prin piele în organism, de aceea este considerată sigură în spațiile populate, cum ar fi spitalele, școlile, aeroporturile sau piețele acoperite.

Conform testelor realizate cu această tehnologie, lumina ultravioletă îndepărtată (cum este ea numită) distruge în mai puțin de 5 minute bacteriile și virusurile dintr-o încăpere obișnuită, așa cum este un salon de spital. După folosirea ei, aerul rămâne curat și ozonat ca și cum ai fi aerisit de 184 de ori încăperea respectivă într-o singură oră. Vei putea respira un aer curat așa cum respiri într-un parc sau la marginea unei păduri.

Vestea bună este că această lumină poate distruge orice variantă nouă de virus, iar noi sperăm ca în următorul an să fie produsă pe scară largă și să distrugă pentru totdeauna Covid-19”, afirmă oamenii de știință americani. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu