RECENSĂMÂNTUL SE FACE DOAR INDIVIDUAL (AUTORECENZARE) SAU DOAR LA CENTRE SPECIAL AMENAJATE!

Distribuie pe:

Recensământul populației și gospodăriilor este în plină desfășurare. Prima etapă este cea de autorecenzare a populației online. Perioada autorecenzării este cuprinsă între 14 martie-15 mai 2022 și se realizează prin platforma www.recensamantromania.ro.

În perioada menționată, populația poate să se autorecenzeze individual, sau pot solicita asistență din partea recenzorilor ARA (autorecenzare asistată) la punctele de recensământ. În Târgu-Mureș, în perioada autorecenzării, 14 recenzori ARA se află în locațiile desemnate și amenajate de către Primăria Târgu-Mureș, în diferite puncte ale orașului. În prezent, sunt deschise 10 astfel de puncte. Lista și programul punctelor de recensământ sunt publicate pe pagina: recensamant.tirgumures.ro.

Vă atragem atenția asupra faptului că în perioada 14 martie-15 mai 2022 nu se face recensământ în mod tradițional, adică prin interviu față în față! Am fost înștiințați că niște persoane, care se identifică cu legitimații false, solicită date de recensământ acasă, la locuință și cer anumite date specifice recensământului. Am sesizat organele abilitate și vă informăm că recenzorii asistă completarea chestionarelor doar la centre special amenajate. Aceștia nu umblă din casă în casă.

Totodată, vă reamintim că Primăria Târgu-Mureș a pus la dispoziție un număr verde (Telverde) pentru recensământ: 0800-88.89.99. Prin intermediul acestui număr se pot afla informații legate de organizarea și orarul de funcționare a punctelor de recensământ, iar târgumureșenii pot aduce la cunoștința autorităților experiențele avute la aceste locații.

Serviciul Relații Interne și Internaționale

Lasă un comentariu