ARCAȘII DE LA CSM TG. MUREȘ, MEDALIAȚI LA CUPA PRIMĂVERII

Distribuie pe:

Arcașii de la CSM Tg. Mureș au participat, în perioada 8-10 aprilie, la Cupa Primăverii - Seniori, Juniori, Cadeți - arc olimpic, compound și barebow, competiție desfășurată la București.

Clubul CSM Tg. Mureș a fost reprezentat de către Cocan Ioana la senioare (RSW), Fecioru Ilinca la junioare U21 (RJW) și Móréh Tamás la cadeți U18 (RCM). La categoria recurve cadeți, Móréh Tamás, chiar dacă a țintit primul loc, a pierdut la shoot-off (5-5), luând în final locul 2. Tamás a terminat calificările pe primul loc cu un avantaj consistent, de 35 de puncte. În finală însă atât el, cât și adversarul lui, Habian Denis, au tras același punctaj. Au trebuit să tragă fiecare câte o săgeată pentru departajare, ambii au tras în 9, dar Habian a fost un pic mai aproape de centru.

Fecioru Ilinca a ocupat locul 1 la categoria ei, iar la categoria recurve senioare, Cocan Ioana a terminat pe locul 3. Prin locul ocupat pe podium, Móréh Tamás își asigură participarea la concursul internațional cu clasificare World Archery Ranking “CUPA VERONICA”, care va avea loc în perioada 06 - 08.05.2022, la Kamnik, Slovenia.

PUZDERIE DE MEDALII PENTRU ÎNOTĂTORII DE LA CSS TG. MUREȘ

Înotătorii de la Clubul Sportiv Școlar Tg. Mureș au cucerit 12 medalii, dintre care 5 de aur, 3 de argint și 4 de bronz, la Campionatul Regional rezervat cadeților (12-14 ani), competiție ce a avut loc la Baia Mare. Veres Rebecca și-a trecut în cont 4 medalii de aur, în probele de 100 metri fluture, 400 metri craul, 100 metri spate și 200 metri mixt, Bianca Morar a câștigat aurul la 100 metri craul, argintul la 400 metri craul și bronzul la 200 metri mixt și 100 metri bras, iar Feiffer Hunor a obținut 2 medalii de argint la 100 metri fluture și 200 metri mixt, precum și 2 de bronz la 100 și 400 metri craul. O prestație meritorie a avut și Pop Tamas, locul IV la 100 metri bras. În urma acestor rezultate, înotătorii mureșeni și-au îndeplinit baremul de calificare pentru Campionatul Național de cadeți.

POPICARII SENIORI DE LA CSM TG. MUREȘ, ÎN PLAY-OFF!

Prima etapă din CN de Raliuri s-a desfășurat la Baia Mare și împrejurimi. Raliul Maramureșului a adunat la start 73 de echipaje, printre care și două de la CSM Tg. Mureș.

Cu nr. de concurs 209, Kovács Levente l-a avut ca copilot pe Alexandru Neumann, iar mașina cu nr. de concurs 272 a fost o “afacere” în familie, deoarece Turzai Daniel a fost secondat de fiica sa, Turzai Deea. Cursa a fost cu multe peripeții, deoarece o ploaie s-a abătut pe tot parcursul etapei, iar la ultimele două probe nu a lipsit nici ninsoarea. Din această cauză, ultima proba specială a fost amânată.

Echipajul Kovács-Neumann s-a confruntat pe toată perioada concursului cu probleme tehnice, dar nici familia Turzai nu a avut viața ușoară. Până la urmă, ambele echipaje au terminat cu bine această cursă infernală și se pregătesc pentru următoarea cursă, Raliul Harghitei, care se va desfășura în perioada 28-29 aprilie. Rezultatele echipajelor de la CSM Tg. Mureș în prima etapă: Turzai Daniel/Turzai Deea - locul 1 la clasa i2, respectiv locul 2 în clasamentul general; Kovács Levente/Alexandru Neumann s-a clasat pe locul secund la clasa i3, respectiv locul 4 în clasamentul general.

PILOȚII DE LA CSM TG. MUREȘ, PE PODIUM ÎN PRIMA ETAPĂ DIN CAMPIONATUL NAȚIONAL DE RALIURI!

Chiar dacă au pierdut ultima partidă din prima fază a Campionatului Național pe echipe de seniori la popice, formația CSM Tg.Mures și-a asigurat prezența în ultimul act al competiției. La Iași, popicarii târgumureșeni nu au reușit performanțe extraordinare din cauza terenului greu. Rezultat: CFR ACB Olimpia Iași - CSM Tg. Mureș 6-2 (2.155 p.d. - 3.061 p.d). Dintre jucătorii lui Seres József, cel mai bun rezultat l-a reușit Szász Tibor Levente, cu 535 p.d, iar Fazakas Róbert a ajun și el la 547. Benke Zoltán s-a oprit la 529, Fekete Hunor 518, Boér László 501 și Balogh Lóránd 481. Turneul-final va avea loc în perioada 28-29 aprilie 2022. Tot la Ploiești - dar cu o săptămână mai devreme - 22-23 aprilie - se va desfășura și turneul final al juniorilor, unde clubul CSM Tg. Mures este de asemenea calificat. Din această cauză, tinerii popicari de la CSM, care au fost la Iași în postura de rezerve, au evoluat în afară de joc, atingând următoarele performanțe: Fazakas Róbert 574 p.d, Szász Attila 504, Szõcs Tamás 449, iar Kötõ Dávid 215 pd. (din 60 de lansări).

VLAD DASCĂLU A CUCERIT BRONZUL LA CUPA MONDIALĂ

Ciclistul român Vlad Dascălu a ocupat cea de-a treia poziție în proba olimpică de cross- country din cadrul Cupei Mondiale de mountain bike de la Petropolis, din Brazilia.

Reprezentantul țării noastre a fost devansat pe podium de elvețianul Nino Schurter și de francezul Maxime Marotte. În urma acestui rezultat, Vlad Dascălu, clasat pe locul VII la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a urcat pe cea de-a 5-a poziție în clasamentul general al Cupei Mondiale.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu