INVICTUS

Distribuie pe:

Echipa Invictus va pleca joi, la Haga, pentru a reprezenta Armata României la ediția din acest an a Jocurilor Invictus, care se vor desfășura în perioada 16 - 22 aprilie, informează MApN.

Echipa va fi formată din 20 de militari răniți, clasați cu gradul II și III de invaliditate sau apt limitat.

Aceștia vor concura la șapte discipline sportive, dintre care șase individuale (tir cu arcul, atletism, rowing, powerlifting, ciclism și înot) și una de echipă (volei din poziția șezând), precizează Ministerul Apărării.

După edițiile din Toronto (2017) și Sydney (2018), aceasta va fi a treia participare a militarilor români la competiția sportivă internațională care susține recuperarea fizică și psihică a militarilor răniți în operațiuni militare.

Jocurile Invictus susțin o perspectivă de respect și empatie față de sacrificiul și traumele militarilor răniți, a căror implicare în activități sportive interne și internaționale este o oportunitate de reintegrare socială și de redare a încrederii în forțele proprii, elemente atât de necesare în refacerea fizică și psihică, subliniază MApN.

Ca proiect de reprezentare națională, Invictus România își propune să atragă implicarea și sprijinul cetățenilor, organizațiilor guvernamentale și non-guvernamentale sau a altor instituții care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei inițiative. (AGERPRES)

Lasă un comentariu