LICEENII MUREȘENI CARE ÎNCHEIE UN PRECONTRACT CU USAMVB TIMIȘOARA - SCUTIȚI DE TAXELE DE ÎNSCRIERE ȘI CONFIRMARE

Distribuie pe:

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) “Regele Mihai I al României” din Timișoara a desfășurat, marți, acțiuni de promovare la liceele agricole din Târgu-Mureș și Târnăveni a ofertei sale de specializări într-o serie de profesii care sunt extrem de căutate în prezent.

“Le oferim și un precontract, adică posibilitatea de a-și prezenta intenția de a veni la noi la universitate, precontract prin care ei nu sunt obligați la nimic, dar dacă se prezintă cu acest document sunt scutiți de taxa de înscriere și de confirmare a locului. Practic, e un cadou din partea Universității pentru că se gândesc să aplice la noi”, a precizat doctorandul Alexandra Ferencz, reprezentant al universității timișorene.

Ea a arătat că în această perioadă, turneul de promovare al instituției de învățământ superior din Timișoara vizează 20 de licee din județele Mureș, Hunedoara, Alba și Sibiu.

“Sunt student doctorand al universității și le prezint elevilor oportunitățile de genul parteneriate pe care le avem cu antreprenori, cu ferme, ce posibilități de practică sunt. Le prezint din propria experiență deoarece eu, cât am fost studentă, am beneficiat de bursă, am fost plecată cu programul ERASMUS pe practică și pe studii. De asemenea, le prezint activitățile pe care le pot întreprinde ca studenți, le expun că specializările sunt de viitor și sunt meserii de care avem mare nevoie: de la bioresurse, până la tot ce înseamnă testarea de medicamente, pesticide, plante și tot ce avem nevoie. Ne adresăm elevilor din clasele a XI-a, a XII-a și uneori chiar claselor de a X-a. În județul Mureș am fost la Liceul Agricol și la Târnăveni, apoi mergem în Blaj și Agnita. Am fost în aproape 20 de licee din județele Hunedoara, Alba, Mureș, Sibiu”, a declarat presei doctorandul Alexandra Ferencz.

“Avem 6 facultăți cu mai multe specializări, începând de la agronomie, horticultură, medicină veterinară, ingineria resurselor animaliere. Secția de medicină veterinară are și învățământ în limba engleză, de 15 ani, și în franceză, de 4 ani. Studenții au cazare, cantină, bibliotecă, sală de sport, terenuri de sport. Stațiunile pomicole ce țin de agronomie le avem acolo și în alte părți, dar și animalele sunt aproape”, a precizat profesorul universitar Florica Morariu.

Lasă un comentariu