CIPRIAN DOBRE, PREȘEDINTELE PNL MUREȘ: MĂSURILE DIN PACHETUL “SPRIJIN PENTRU #ROMÂNIA”, ÎN JUDEȚUL MUREȘ

Distribuie pe:

Măsurile din pachetul “Sprijin pentru #România” sunt menite să sprijine populația județului Mureș, să susțină producția, atât cea agricolă, cât și cea industrială și să contracareze efectele crizei economice.

În conferința de presă organizată miercuri (13 aprilie - n.n.), am discutat despre aceste măsuri alături de prim-vicepreședintele PNL Mureș Mara Togănel, prefectul județului Mureș, și vicepreședintele PNL Mureș, Alexandru György, viceprimarul municipiului Târgu-Mureș.

Cum va sprijini PNL mediul de afaceri: prin alocarea a 300 milioane de euro pentru a sprijini IMM-urile și acordarea a 200 milioane de euro pentru investițiile cu impact major în economie.

Pentru susținerea transportatorilor și distribuitorilor va fi pusă în aplicare o schemă de sprijin de 300 milioane de lei care vor fi direcționate firmelor de transport rutier de mărfuri, de persoane și pentru companiile de distribuție. Companiile de transport și distribuție afectate de creșterea prețurilor la combustibili vor primi o subvenție de 0,50 lei/litrul de carburant. Angajații în șomaj tehnic vor beneficia de 75% din salariu până la sfârșitul anului, de la 1 mai.

În ceea ce privește proiectul unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut, vestea bună este că avem în dezbatere o Ordonanță de Urgență a Guvernului care prevede faptul că în situația în care contractele de dezvoltare a capacităților de producere a energiei electrice au încetat prin reziliere, iar restul investiției de realizat este într-un stadiu mai mic de 40%, entitatea contractantă are dreptul de a finaliza obiectivul cu ajutorul contractantului inițial, prin negociere fără invitație prealabilă și încheierea unui nou contract de achiziție sectorială sau de a finaliza investiția cu un alt operator economic interesat, care demonstrează capacitatea de finalizare în termen util. Proiectul poate fi consultat pe site-ul Ministerului Energiei, la secțiunea transparență decizională.

Legat de infrastructura din Târgu-Mureș și din județ, vedem cu toții ce se întâmplă la intrarea în partea de nord a municipiului Târgu-Mureș. Avem o trecere de pietoni amplasată peste canalul de la turbină, în fața Electrica, ceea ce afectează extrem de mult fluiditatea circulației în acea zonă. Acolo este necesară amenajarea de urgență a unei pasarele și am discutat cu viceprimarul nostru, Alexandru György, despre o soluție rapidă de construcție, cu proiectare și execuție, care să rezolve problema. Totodată, mâine ne așteptăm la anunțarea unui câștigător pentru proiectul Centurii Sighișoarei, care va avea o lungime de 13 kilometri în cadrul unui proiect cu o durată de 38 de luni, din care 14 pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.

Referitor la proiectele municipiului Târgu-Mureș pentru Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, liberalii mureșeni vor susține proiectul care prevede construirea unui pod peste râul Mureș în zona Aleea Carpați, ca proiect prioritar al municipiului. (sursa și foto - facebook.com/CiprianDobreM)

Lasă un comentariu