UN NOU PROIECT SOCIAL SE VA DESFĂȘURA ANUL ACESTA ÎN COMUNA SÂNPETRU DE CÂMPIE

Distribuie pe:

Primăria comunei Sânpetru de Câmpie, în parteneriat cu Fundația Buckner din Târgu-Mureș, cu sprijinul domnului Romi Petrina, va derula în acest an un proiect social care va asigura cartofii pentru copiii și vârstnicii de la Centrul de Zi, dar și pentru persoanele defavorizate, respectiv bătrâni sau persoane cu aflate în situații de risc social.

Proiectul constă în cultivarea a două hectare de teren cu cartofi. Sămânța, aproximativ 6 tone, a fost deja predată Primăriei, cu titlu gratuit, și provine din Germania, fiind oferită de fermierii Gunter Ruddenklau și Odmart Rudert, implicați în astfel de proiecte de peste 15 ani. Terenul este pus la dispoziție de către Primărie. De întreținerea acestei culturi se va ocupa Primăria comunei Sânpetru de Câmpie, iar recoltarea se va face de beneficiari. O parte din recoltă se va constitui ca și sămânță pentru viitoarea recoltă. Toate celelalte cheltuieli de întreținere, respectiv substanțele chimice necesare vor fi asigurate de partenerii din proiect.

Autogospodărirea trebuie să fie una eficientă și în contextul în care suprafețele cu cartofi s-au diminuat constant în ultimii 30 de ani, cunoscut fiind faptul că una din legumele de baza de pe masa românului este cartoful. Un astfel de demers se dorește a fi un bun început în stimularea capacității de autogestionare a resurselor locale și valorificare lor în interesul comunității și sprijinul persoanelor defavorizate, precizează inițiatorii.

B.B.

Lasă un comentariu