PATIMILE LUI... HRISTOS

Distribuie pe:

-MARȚI-

• “Fariseii au ținut sfat ca să-L prindă pe Iisus în cuvânt. Și au trimis la El pe ucenicii lor, împreună cu irodianii, zicând: Învățătorule, știm că ești omul adevărului și întru adevăr înveți calea lui Dumnezeu și nu-ți pasă de nimeni pentru că nu cauți la fața omului.

Spune-ne deci nouă: Ce ți se pare? Se cuvine să dăm dajdie Cezarului sau nu?

Iar Iisus cunoscând viclenia lor, le-a răspuns: Ce mă ispitiți, fățarnicilor?

Arătați-Mi banul de dajdie. Iar ei i-au adus un dinar. Iisus le-a zis: Al cui e chipul acesta și inscripția de pe el? Răspunsau ei: Ale Cezarului.

Atunci le-a zis: Dați, deci, Cezarului cele ce sunt ale cezarului, și lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu...”.

***

• “Unul dintre învățătorii de lege, ispitindu-L pe Iisus, L-a întrebat: Învățătorule, care poruncă este mai mare în Lege?

El i-a răspuns: Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău. Aceasta este marea și întâia poruncă. Iar a doua, la fel ca aceasta: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. În aceste două porunci se cuprind toată Legea și proorocii”.

***

• “VOI (creștinii Mei), să nu vă numiți Rabi, că unul este Învățătorul vostru: HRISTOS, IAR VOI TOȚI SUNȚEȚI FRAȚI.

Nici învățători să nu vă numiți, căci Învățătorul vostru unul este: HRISTOS. Și care între voi vrea să fie mai mare, să fie slujitorul vostru”.

Evanghelia de la Matei cap. 22; 23; - Marți, în ziua a 2-a din Săptămâna Patimilor

P.S. “Eu nu cred în Iisus doar pentru că așa am fost educat de părinți. Sunt un intelectual trecut prin școli, care a căutat să-și explice lumea. Dar dintre toate marile spirite care au trăit pe Terra (Buda, Confucius, Pitagora etc.), Iisus are cea mai perfectă acoperire științifică. Am luat la rând pe toate noțiunile predicate de El și toate pot fi explicate în termenii științelor actuale. Ce înseamnă IERTAREA de care ne vorbește Iisus Hristos? Din punct de vedere spiritual, înseamnă pace și armonie. Din punt de vedere științific, prin iertare, la nivel ADN , modelul negativ este pur și simplu șters și se instalează în corp o bună chimie și un echilibru energetic. E fantastic, e pur și simplu ca resetarea unui computer”.

DUMITRU CONSTANTIN DULCAN (1938 -), Autor de filosofie și metafizică, cunoscut în special prin lucrarea “INTELIGENȚA MATERIEI”, publicată în România sub formă cenzurată în perioada comunistă, dar republicată integral și cu adăugiri după Revoluția din I989. Autorul este medic militar, specialist în neurologie, profesor universitar la Universitatea “Titu Maiorescu” din București.

Cu dragoste creștinească,

PĂRINTELE ILIE

Lasă un comentariu