PELINIȚA, AJUTOR COMPLEMENTAR ÎN TRATAREA CANCERULUI?!

Distribuie pe:

Din cele mai vechi timpuri, Artemisia Annua (pelinița sau pelinul dulce) a fost folosită, cu precădere în Asia, ca plantă medicinală pentru tratarea celor mai diverse boli, de la răceală și febră la malarie, stoparea inflamațiilor și... distrugerea tumorilor maligne.

Recunoașterea calităților tămăduitoare ale peliniței a culminat cu câștigarea premiului Nobel pentru Fiziologie și Medicină, în anul 2015, de către cercetătoarea chineză Youyou Tu, care a demonstrat eficiența acestei plante în tratarea malariei.

Beneficii terapeutice

Potrivit Centrului de Cercetări pentru Plante Medicinale și Aromatice Iași, pelinița este o plantă aromatică medicinală, cu flori mici, galbene, folosită încă din cele mai vechi timpuri în medicina naturistă contra malariei, a febrei și a afecțiunilor respiratorii.

De-a lungul timpului, s-a descoperit că, prin conținutul de substanță activă (artemisinina), îmbunătățește sistemul hepato-biliar și stopează evoluția inflamațiilor și a cancerului, ajungând să ucidă aproape 98% din celulele canceroase.

Tinctura și siropul de peliniță alungă starea de greață, vărsăturile, crampele și durerile care se ivesc în crizele de bilă, după mesele îmbelșugate. Totodată, Artemisia Annua este și o plantă cu puternic efect vermifug, însă important este efectul antitumoral.

În căutarea unui remediu natural contra cancerului și contra celulelor maligne, cu puține efecte secundare în funcție de fiecare organism în parte, oamenii de știință au studiat efectele Artemisiei Annua și asupra celulelor tumorale.

Cercetările au arătat că pelinul dulce poate fi întrebuințat pentru încetinirea evoluției cancerului de plămâni, colo-rectal, mamar sau pancreatic. Testele de laborator au arătat că poate să neutralizeze celulele canceroase într-o proporție de aproape 30%, fără a le ataca pe cele sănătoase.

Desigur, tratamentul cu peliniță trebuie urmat numai la recomandarea medicului și numai în paralel cu tratamentul clasic pentru cancer.

Răsaduri oferite cadou!

În România, pelinul dulce crește în flora spontană, putând fi întâlnit mai ales în zonele dure, aride, pietroase. Însă, din pasiune pentru descoperirea unor tratamente naturale, alternative sau complementare medicinei clasice, mai mulți specialiști în fitoterapie (dar nu numai) au început să cultive peliniță în propriile grădini.

Unul dintre aceștia este și dr. Dan Jozsef, din comuna mureșeană Livezeni. În urmă cu câțiva ani, acesta a început să colaboreze cu un grup de specialiști din Germania, care au creat un hibrid al peliniței sălbatice, cu un conținut de 0,7% artemisinină (față de 0,2%), a importat câteva semințe, le-a plantat în propria grădină, iar peliniței i-a priit și s-a dezvoltat nesperat de bine.

La început, a donat cui a vrut plante adulte, apoi a donat 2.000 de răsaduri pentru cei care au dorit să aibă propria cultură de peliniță, iar în prezent a ajuns să ofere gratuit 10.000 de răsaduri!

Cei interesați, atât de răsaduri, cât și de informații de specialitate, îl pot contacta pe domnul dr. Dan Jozsef la numărul de telefon 0744.870.490. (L.P.)

Lasă un comentariu