BC SIRIUS MUREȘUL TG. MUREȘ, LOCUL 5 ÎN LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET FEMININ

Distribuie pe:

Formația feminină de baschet BC Sirius Mureșul Tg. Mureș a ocupat locul V în clasamentul final al Ligii Naționale, după ce a învins, joi seara, pe teren propriu, cu scorul de 81-63, pe CSM Alexandria. Americancele Alexis Cortez și Ruth Sherrill, cu 25, respectiv 23 de puncte, au fost cele mai bune marcatoare ale formației antrenate de Carmin Popa și Ionel Brustur. BC Sirius se impusese și în primul meci, disputat marți la Alexandria, cu 63-61.

POPICARELE MUREȘENE JUNIOARE, DIN NOU CAMPIOANE

Echipa de popice junioare Electromureș Romgaz Târgu-Mureș a obținut o nouă medalie de aur și un nou titlu de campioană națională. Această performanță a fost reușită la turneul final al Campionatului Național rezervat jucătoarelor sub 23 de ani, competiție ce s-a desfășurat în zilele de 19 și 20 aprilie 2022, pe moderna arenă de popice cu 8 piste a complexului sportiv Gheorgheni din Cluj-Napoca. De menționat că, performanța a fost complectată cu un nou record național, echipa mureșeană reușind în prima zi a competiției un rezultat de 3.450 popice doborâte. Elevele antrenorilor Orosz Istvan și Seres Jozsef au dominat întrecerea de pe arena clujeană, câștigând ambele reuniuni ale turneului, cu un total de 6823 p.d., rezultatul celei de-a doua zi fiind de 3.373 p.d. Cele mai valoroase rezultate individuale pe parcursul celor două zile au fost obținute de Ciobanu Maria cu 627+612, respectiv Seres Bernadett cu 618+608 popice doborâte.

Rezultatele celorlalte componente: Budoi Noemi 570+570 p.d., Szabo Julia Emese 581+547 p.d., Fekete Reka 538+559 p.d., Stana Diana Maria 516+477 p.d. (junioară U14). Echipa campioană le-a mai avut în componență pe Nagy Alexandra Bianca și Molnar Izabella. Pe locul secund s-au clasat tinerele popicare de la CSM Tg. Mureș, cucerând titlul de vicecampioană, cu un total de 6.444 p.d. (3.268 p.d.+3.176 p.d.). Treapta a treia a podiumului și medalia de bronz au revenit formației Conpet Petrolul Ploiești, cu 6.404 p.d., care a devansat formația Rapid București, a patra echipă calificată pentru faza finală a ediției.

ECHIPA DE POPICE U23 MASCULIN DE LA CSM TG. MUREȘ, VICECAMPIOANĂ NAȚIONALĂ

Popicarii U23 de la CSM Tg. Mures au fost foarte aproape de titlul național!

La turneul final desfășurat la Ploiești, echipa de la CSM Tg. Mures a avut de recuperat 47 de popice împotriva CFR Cluj după prima zi. În cea de a doua zi de competiție, băieții, antrenați de către Seres József, au reușit să micșoreze doar cu 24 de puncte avantajul clujenilor, astfel au pierdut titlul național la doar 13 popice doborâte. Cele mai bune rezultate ale echipei mureșene au fost obținute de juniorii mici, Fazakas Robert (14 ani) cu 527 p.d. în ambele zile, respectiv Szõcs Tamás József (U18) cu 530 p.d. + 513 p.d.

Echipa vicecampioană, antrenată de Seres József, i-a mai avut în componență pe: Szász Tibor Levente, Benke Zoltán, Szász Attila Alfréd, Hegyi Roland, Kötõ Kálmán Dávid, Ferencz Botond.

BOXERII ROMÂNI, MEDALIAȚI LA EUROPENE

Pugilista Crinuța Andra Nicoleta Sebe a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de box pentru tineret de la Sofia, după ce a învins-o, joi seara, în finala categoriei 66 kg, pe poloneza Aleksandra Agnieszka Jankowiak.

Potrivit Federației Române de specialitate, pugilista de la CSA Steaua București s-a impus prin KO tehnic în prima repriză. România a mai obținut la Europenele din Bulgaria o medalie de argint prin Florin Ioniță (categoria 92 kg) și una de bronz prin Doruleț Țiu (71 kg). Delegația țării noastre a cuprins 19 sportivi.

ROMÂNIA A OBȚINUT A 14-A CALIFICARE LA CAMPIONATUL EUROPEAN

Duminică seară s-au încheiat preliminariile CE din 2022, iar echipele calificate sunt Croația, Danemarca, Spania, Franța, Germania, Ungaria, Olanda, Polonia, România, Serbia, Elveția și Suedia. Cele 12 echipe din preliminarii se alătură gazdelor competiției, Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru, și deținătoarei trofeului, Norvegia, pentru un total de 16 participante.

Tragerea la sorți a grupelor va avea loc joi, 28 aprilie, la Ljubljana. În aceeași zi, la București, va avea loc Adunarea generală a FRH, în cadrul căreia va fi decisă conducerea forului național pentru următorii patru ani.

Turneul final al Campionatului European va avea loc între 4 și 20 noiembrie și va fi găzduit de orașele Ljubljana, Celje, Skopje și Podgorica.

Naționala României va participa pentru a 14-a oară la turneul final și s-a calificat de pe locul 2 în grupa 2 preliminară, în urma rezultatelor: 26-19 și 31-21, cu Insulele Feroe, 33-33 și 38-29 cu Austria, 28-35 și 27-32 cu Danemarca.

PATRU PUNCTE PENTRU ECHIPELE MUREȘENE ÎN LIGA A 3-A DE FOTBAL

Echipa Unirea Ungheni a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, pe Metalurgistul CugiR, într-un meci din cea de-a patra etapă a fazei play-off a Ligii a III-a de fotbal, seria a 9-a. În celălalt joc, CS Hunedoara a dispus, în deplasare, cu 2-0, de Viitorul Cluj. În clasament conduce CS Hunedoara cu 60 de puncte, fiind urmată de Metalurgistul Cugir cu 42, Unirea Ungheni (37) și Viitorul Cluj (33). Tot în seria a 9-a, dar în faza play-out, Avântul Reghin a terminat la egalitate, scor 3-3, în deplasare, cu Unirea Alba Iulia. Reghinenii se mențin pe locul IV în play-out, cu 22 de puncte, lider fiind Gloria Bistrița, cu 31 de puncte.

ROMÂNIA, CALIFICATĂ LA EUROPENELE DE JUNIORI

Naționala masculină de polo a României, formată din jucători sub 19 ani, s-a calificat la turneul final al Campionatului European, după ce a câștigat grupa A preliminară, ale cărei meciuri au avut loc în Bazinul Steaua din București. Poloiștii români s-au impus, sâmbătă, în ultimul joc, cu 6-5, în fața Germaniei, după ce în prima partidă trecuse de Bulgaria cu 17-3. Turneul final al Campionatului European va avea loc în perioada 18-25 septembrie, l Muntenegru.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu