TURIȘTII SPAȚIALI AU REVENIT PE PĂMÂNT DUPĂ O MISIUNE PRIVATĂ PE ISS

Distribuie pe:

Patru turiști spațiali au revenit pe Pământ după prima misiune privată pe Stația Spațială Internațională (ISS), informează agenția DPA.

Capsula lor a amerizat luni în Oceanul Atlantic, în largul coastelor statului american Florida.

Călătoria de întoarcere a grupului pe Pământ a fost amânată de mai multe ori din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, potrivit companiei private de turism spațial Axiom Space.

Grupul trebuia să rămână la bordul ISS doar opt zile, însă a ajuns să petreacă două săptămâni departe de Pământ.

Astronauții s-au bucurat de imponderabilitate și de priveliști unice cu planeta noastră și, în plus, au efectuat peste 25 de experimente științifice.

Echipa a fost formată din astronautul hispano-american Michael López-Alegría, antreprenorul american Larry Connor, antreprenorul și pilotul israelian Eytan Stibbe și investitorul canadian Mark Pathy.

Misiunea Ax-1 a fost lansată de la baza Cape Canaveral din Florida cu o capsulă Crew Dragon, aparținând SpaceX, la 8 aprilie.

Această misiune a fost rezultatul unei cooperări între compania Axiom, agenția spațială americană NASA și compania miliardarului Elon Musk, SpaceX.

Potrivit media, pasagerii au plătit în jur de 55 de milioane de dolari fiecare pentru acest zbor.

Cu toate acestea, comandantul López-Alegría a subliniat anterior că ei nu se consideră turiști spațiali. “Cred că turismul spațial are un rol important, dar nu despre asta este vorba. Cu siguranță, aceasta nu este o vacanță pentru membrii echipajului meu”, a spus el. (Agerpres)

Lasă un comentariu