SE PREGĂTEȘTE STAGIUL MILITAR VOLUNTAR

Distribuie pe:

Sâmbătă, 30 aprilie 2022, ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a anunțat, la Digi 24, că pregătește un proiect de lege pentru cei care doresc să facă stagiu militar în mod voluntar. Proiectul ar putea fi lansat în aproximativ o lună, iar cei care se vor înscrie în acest program vor fi remunerați și li se vor asigura toate condițiile.

În opinia ministrului Apărării, armata nu ar trebui să redevină obliga-torie, întrucât nici economic nu este bine, nici practic nu este bine.

“Avem un proiect de lege pe care o să îl lansez, cred că peste vreo lună, pentru cei care vor să facă stagiu militar în mod voluntar. Sunt mulți tineri care vor să aibă o pregătire militară, se accentuează acum cu ceea ce se întâmplă în Ucraina. Se accentuează această dorință a tinerilor de a avea un minim de pregătire militară.

În urma unui sondaj realizat în 2011, aproape 60 la sută dintre cei incorporabili, adică cei între 18 și 35 de ani, au răspuns că își doresc să facă armata, însă pe termen scurt, de trei - patru luni, în care să învețe lucruri fundamentale legate de educație militară, să învețe să tragă cu arma, să participe la operațiuni militare.

Noi o să proiectăm un stil de armată pentru cei care vor să facă armată și sunt sigur că o să avem foarte mulți. Cei care vor merge voluntar să facă armata, în baza noului priect, vor fi remunerați și vor avea toate condițiile. Vor fi plătiți în această perioadă, li se vor asigura toate condițiile, de la echipament la cazare gratuită, vor avea și libertatea de a merge acasă, nu va fi o privațiune, așa cum era înainte în armată.

Este o opțiune, dar nu poate fi o opțiune pentru toată lumea. Suntem foarte mulți și nu avem nevoie acum de armate masive. Este nevoie de armate cu oameni care au o meserie foarte bună, experți în telecomunicații, cei care știu să tragă cu pușca, oameni de toate felurile. Armata nu mai este doar armata pe care o știm din filmele cu război”, a declarat ministrul Vasile Dîncu. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu