MINISTRUL DE EXTERNE AURESCU, DISCUȚII PE TEMA SITUAȚIEI DIN REGIUNE CU GARRY KASPAROV

Distribuie pe:

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, joi, pe marele maestru Garry Kasparov, președintele Human Rights Foundation, cu prilejul vizitei pe care acesta o efectuează în România, în cadrul discuției fiind realizat un schimb “aprofundat” de evaluări cu privire la situația din regiune.

Potrivit unui comunicat al MAE, discuțiile au avut loc “în contextul agresiunii militare și invaziei ilegale, neprovocate și nejustificate a Rusiei împotriva Ucrainei și al necesității contracarării efectelor profund negative ale acesteia în plan economic, securitar și umanitar.

Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat sprijinul “ferm” pentru promovarea drepturilor omului și a valorilor democratice, inclusiv ca bază pentru asigurarea păcii și securității internaționale.

El a condamnat din nou, “în termenii cei mai fermi”, războiul de agresiune purtat de Rusia împotriva Ucrainei și a făcut o prezentare a sprijinului umanitar acordat de România statului vecin și cetățenilor ucraineni refugiați în țara noastră, accentuând solidaritatea extraordinară de care a dat dovadă întreaga societate românească, respectiv a sprijinului pentru economia Ucrainei, greu încercată de efectele războiului.

La rândul său, Garry Kasparov a prezentat o serie de evaluări privind situația internă din Rusia și posibilele evoluții ale războiului declanșat de Moscova, evidențiind necesitatea întăririi sprijinului acordat Ucrainei de către întreaga comunitate internațională, pentru a rezista în fața agresiunii.

El a subliniat și activitatea depusă în scopul coagulării unei mișcări internaționale anti-război formate din reprezentanți marcanți ai emigrației ruse și a apreciat pozițiile României de sprijin pentru Ucraina și de condamnare a politicilor agresive ale Federației Ruse, se menționează în comunicatul MAE.

Lasă un comentariu