Emisiune numismatică: 350 DE ANI DE LA NAȘTEREA LUI ION NECULCE

Distribuie pe:

Banca Națională a României (BNR) anunță că, începând cu data de 16 mai 2022, va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 350 de ani de la nașterea lui Ion Neculce.

Aversul monedei redă o imagine parțială a mănăstirii Putna și portretul domnitorului Ștefan cel Mare, suprapuse peste un text extras din lucrarea lui Ion Neculce ,,O samă de cuvinte”, inscripția în arc de cerc “ROMANIA”, stema României, valoarea nominală “10 LEI” și anul de emisiune “2022”, iar reversul prezintă o mână scriind cu pana, un fragment din textul original al lucrării ,,O samă de cuvinte” și inscripțiile “350 DE ANI DE LA NASTERE” și “ION NECULCE”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central, redactate în limbile română, engleză și franceză.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 de piese, prețul de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate) este de 470 de lei, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

“Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării poate fi utilizat formularul publicat pe site-ul instituției www.bnr.ro.

În cazul în care stocul de monede numismatice destinat rezervărilor online se epuizează, există și posibilitatea achiziționării direct de la ghișeele sucursalelor regionale ale BNR, fără a fi necesară o rezervare în acest sens, începând cu data lansării emisiunii respective”, precizează BNR. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu