ÎN CENTRUL MUNICIPIULUI TÂRGU-MUREȘ A AVUT LOC - TÂRGUL ONG-URILOR - “ÎMPREUNĂ PENTRU COMUNITATE”

Distribuie pe:

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc, în Centrul municipiului Târgu-Mureș, cea de a 19-a ediție a Târgului ONG-urilor, desfășurat sub titulatura “Împreună pentru comunitate”. “Au participat 34 de ONG-uri, o întreprindere socială și reprezentanții Școlii Populare de Artă din Târgu-Mureș. Ne-am bucurat de o participare mare a publicului, care a putut afla astfel ofertele organizațiilor neguvernamentale, iar cei care au dorit, au putut susține, prin donații, activitatea acestora. Târgumureșenii trebuie să știe că pot dona 2 sau 3,5% din veniturile lor ONG-urilor până în 25 mai a.c., organizațiile având pe paginile lor de internet formulare speciale în acest sens”, a declarat, pentru “Cuvântul Liber”, Korek Maria, președintele Asociației Divers, unul dintre organizatorii evenimentului.

Organizațiile neguvernametale și-au prezentat serviciile oferite comunității din care face parte. Evenimentul a avut parte de multe momente atractive, cum ar fi “Crosul Civic”, “Marșul Solidarității” - care a strâns câteva sute de participanți, coloana care a ocolit centrul fiind impresionantă; activități pentru cei mici - pictură pe față, demonstrații de resuscitare, măsurarea glicemiei, măsurarea tensiunii și testare Covid. În cadrul târgului a fost prezent și standul grupului de inițiativă “Uniți pentru Ucraina Mureș”, care și-a prezentat principalele inițiative și proiecte pentru ajutorarea poporului ucrainean.

De asemenea, ONG-urile prezente au recrutat voluntari pentru activitățile lor specifice și au desfășurat acțiuni de strângere de fonduri pentru desfășurarea în bune condiții a activităților propuse, târgumureșenii având posibilitatea de a completa formulare în vederea redirecționării a 2%, respectiv 3,5% din venituri către ONG-uri.

“Ne bazăm pe colaborarea cu sectorul ONG, care are experiența și expertiza necesară în furnizarea de servicii sociale de calitate și dorim să ne asigurăm că împreună putem să ajutăm acolo unde nevoia o impune. Este foarte important să îi cunoaștem și să îi sprijinim pe cei care lucrează și se implică activ pentru comunitatea noastră. Atunci când o situație depășește administrația, ne putem baza mereu pe ei”, a declarat primarul municipiului Târgu-Mureș, Soós Zoltán, care a participat la eveniment.

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu