IN MEMORIAM - Șef lucrări, dr.  Iunius Paul SIMU

Distribuie pe:

Domnul doctor Iunius Simu s-a născut la 10 iunie 1968, în Cluj-Napoca, într-o familie cu tradiție în profesiunea medicală.

Și-a început cariera didactică imediat după absolvirea Facultății de Medicină, în 1995, ca și preparator universitar, în aceeași universitate unde a și studiat, UMF Târgu-Mureș.

A fost pe rând, preparator universitar, asistent universitar și șef de lucrări în cadrul disciplinei de Radiologie și Imagistică, un om cu totul deosebit, iubit de studenți și de colegi deopotrivă.

Mai mult de un sfert de veac, ca parte a colectivului disciplinei de Radiologie și Imagistică a universității noastre, domnul doctor s-a dedicat în întregime activității didactice, profesionale și științifice, concretizată prin cursuri și manuale publicate, printr-o activitate științifică prodigioasă și îndrumarea a numeroase lucrări de licență.

A fost un om modest, cu o cultură generală vastă, modelul de OM care știa să inoculeze nu numai cunoștințe, ci care să servească drept etalon profesional și moral.

Cu toții, studenți și cadre didactice, ne luăm astăzi rămas bun de la domnul șef lucrări, dr. Iunius Simu - un om, un dascăl care ne-a dat încredere și speranță și care a plecat mult prea repede dintre noi.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Conducerea Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș

Lasă un comentariu