PROIECTE - AUTOBUZE ELECTRICE ȘI UN PARC MODERN LA SIGHIȘOARA

Distribuie pe:

Municipiul Sighișoara a depus cererea de finanțare pentru achiziționarea a opt autobuze electrice, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Proiectul presupune și amplasarea, în Sighișoara, a 10 stații de reîncărcare a autovehiculelor electrice, fiind vorba de o investiție de peste 4 milioane de Euro.

De asemenea, executivul sighișorean propune, spre aprobare, Consiliului Local Municipal Sighișoara indicatorii tehnico - economici și documentația în faza Studiu de fezabilitate (SF) pentru obiectivul de investiții: “Amenajare parc de antrenament în aer liber”. Este vorba despre o investiție nouă, pe strada Griviței, pe platforma vizavi de Sala Polivalentă, care va cuprinde amenajarea unui loc de antrenament în aer liber (workout); amenajarea unui teren de baschet; amenajarea unui teren de handbal/ minifotbal; amenajarea unui teren pentru skatepark; redesenarea spațiilor adiacente (alei, parcări, împrejmuiri etc.).

“Încă din anul 2011, am strâns semnături și am venit cu propuneri pentru skatepark. Acum, suntem, în sfârșit, atât de aproape pentru a se concretiza. După atâția ani de stagnare, înțeleg că nu mai aveți răbdare, sunt conștient câtă treabă mai avem în oraș, însă vă asigur că nu mă las și vom avea un oraș pus la punct. Respectăm fiecare etapă așa cum ne cere legislația și rezultatele vor fi pe măsură”, spune Iulian Sîrbu, primarul municipiului Sighișoara.

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu