PRIN RUSIA

Distribuie pe:

ORIZONTAL: 1) Capitala Federației Ruse, cel mai populat oraș al Europei - Tovarăș (prese). 2) Cel mai mare oraș al Republicii Bashkortostan, situat la vest de Munții Ural, oraș cu o industrie petrochimică dezvoltată - Cel mai mare oraș și centrul administrativ al regiunii Altai, situat în sud-vestul Siberiei. 3) Oraș și centrul administrativ al regiunii omonime din centrul Rusiei, locul primei universități siberiene. 4) Anna Halova - Oraș, centrul administrativ al districtului Olsky din regiunea Magadan, situat pe malul Mării Ohoțk din estul extrem al țării - Evghenyi Dimov. 5) Tratamentul sârbilor - Cea mai importantă stațiune balneară și de agrement rusească la țărmul Mării Negre. 6) Stație de radio din Canada - Oraș în regiunea Vladimir, în care se găsește Parcul Dobrograd și un Muzeu al Iepurelui. 7) Svetlana Rodionova - Anna Karenina - Duet. 8) Vechiul nume al orașului Gorno-Altaysk, capitala Republicii Altai. 9) Oraș istoric în Republica Tatarstan, situat pe malul drept al râului Kama, în care se găsește Muzeul pictorului Ivan Șișkin - Uliana Tomova. 10) Rasă de vite franceză (Aubrac) bine adaptată și în Rusia – Cântăreață și  compozitoare de muzică hard rock germană, cu un turneu în Rusia. 11) Oraș, centrul administrativ al regiunii omonime din Siberia, având ca reper turistic imensa rezervație naturală națională “Stolby", cu roci de granit înalte până la 100 m.

VERTICAL: 1) Complex vulcanic activ în partea de sud a Peninsulei Kamceatka, la poalele căruia există un câmp cu gheizere. 2) Numele romanizat al orașului Ufa, Rusia - Oraș pe râul Volga, situat vizavi de orașul Nijni Novgorod, cu care este conectat prin numeroase poduri - “Earth Orbit Rendezvous”(acronim). 3) Oraș industrial pe râul Volga, numit și Kuibîșev, în care se găsește buncărul lui Stalin - Mare constituită dintr-un intrând al Mării Barents, pe coasta de nord-vest a Rusiei. 4) Cel mai înalt vârf din Georgia (peste 5.200 m), situat în Caucazul de Nord, la graniță cu Rusia - Fript. 5) “Ocean Beach Kiwi”(acronim) - Râu situat la nord de Caucaz, care izvorește din Muntele Elbrus și se varsă în Marea Azov. 6) Vasili Alexeev - Insulă canadiană - Localitate în Ucraina.

7) “Marea albastră", situată în Asia centrală, astăzi având doar 10% din suprafața inițială, datorită proiectelor sovietice de irigare - Plantă otrăvitoare. 8) “Autonomous Surface Vehicle”(acronim) - Marcă de autoturisme rusești, fabricată în regiunea Samara. 9) Râu în vestul Siberiei, partea superioară fiind o rezervație pentru înmulțirea somonului și păstrăvului - Cea mai mare peșteră din gips subacvatic din lume, situată în Munții Ural - Olga Romanov. 10) Olena Ulianova - Răsunet - Un astfel de mamifer, care a trăit în urmă cu 40.000 de ani, perfect congelat, a fost descoperit în nordul Rusiei. 11) Cel mai mare port rusesc la Oceanul Pacific, situat în jurul Cornului de Aur din Marea Japoniei.

Dicționar: OBRADA, VOAR, OBRAK, DORO, OFO, OAK, LUKO.

GH. HUZA

Dezlegarea careului “Ispita bogăției”apărut în 21 mai 2022: CORAN, RUSSO, HILL, OU, FOX, ET, LE, BSALE, SEPE, PLATON, T, INDIAN, MS, EDE, OR, DCOT, ROSS, OC, INI, TWAIN, LEC, E, OS, RUMI, EMR, NOBEL, PERON, N, PITAGORA.

Lasă un comentariu