ÎNCEPÂND DIN VIITORUL AN DE ÎNVĂȚĂMÂNT - TOATE UNITĂȚILE ȘCOLARE DIN TÂRGU-MUREȘ VOR COLECTA SELECTIV DEȘEURILE

Distribuie pe:

Consiliul Local Municipal Târgu-Mureș a aprobat, săptămâna trecută, proiectul de hotărâre privind colectarea selectivă a deșeurilor în toate unitățile de învățământ preuniversitar de stat din oraș.

Potrivit deciziei legislativului local, până în septembrie, toate cele 54 de unități de învățământ avute în vedere vor achiziționa și se vor dota cu infrastructura necesară pentru colectarea separată a deșeurilor reciclabile, derulându-se în paralel și un program de informare și instruire a elevilor și personalului în acest sens.

Se are în vedere ca, până la începerea anului școlar viitor, pe fiecare etaj al unității de învățământ, să fie amplasate câte 3 recipiente de colectare selectivă a deșeurilor într-un loc ușor accesibil, marcat și indicat corespunzător, aprobat de coordonatorul unității de învățământ, iar în spațiile de depozitare din curtea școlilor vor fi amenajate puncte de colectare, unde vor fi instalate containere de colectare selectivă a deșeurilor de capacitate mare.

Suma necesară implementării proiectului este de aproximativ 275.000 de lei și va fi prevăzută la următoarea rectificare bugetară, informează reprezentanții municipalității (imagine - edupedu.ro). (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu