LA GRĂDINIȚA “PARADISUL COPILĂRIEI” DIN TÂRGU-MUREȘ, GRĂDINA DE RELAXARE, LINIȘTE ȘI ÎNVĂȚARE

Distribuie pe:

Grădinița “Paradisul Copilăriei” a găzduit, zilele trecute, Atelierul Metodic al cadrelor didactice din învățământul preșcolar, Zona Tudor, Tg. Mureș.

Noul concept outdoor ,,G. R. L. Δ, creat de prof. Silvia Breben, a adus schimbări de paradigmă în învățământul preșcolar. Provocările sunt cheia succesului și a schimbării.

Cu ocazia desfășurării acestui atelier, cadrele didactice din Grădinița “Paradisul Copilăriei” au pregătit, cu mult entuziasm și implicare, o “GRĂDINĂ DE RELAXARE, LINIȘTE ȘI ÎNVĂȚARE”, cu multe surprize, dorind să împărtășească colegelor exemple de bune practici ale acestui concept, dar și să se bucure împreună de o experiență memorabilă: GRĂDINA DE RELAXARE - “Povestea celor trei fluturași”, metoda Franz Kett, cărarea senzorială, ciclul de viață al fluturelui prin imitare, fluturi în nisip; GRĂDINA DE LINIȘTE - “La hamace”, lecturare de cărți, labirint dactil, plantare de flori, jocuri de masă; GRĂDINA DE ÎNVĂȚARE - “Învățăm prin cântec, joc și mișcare”, jocuri muzicale, euritmii, șotroane, ateliere de știință; GRĂDINA “PEREȚII NE SURPRIND” - “Strop din suflet, în culori”, pictură cu baloane pline de culoare, expoziție Concurs Regional “Prin împărăția florilor”, Tricoul - “Sunt un fluture!”, și cântecele ne vorbesc... “ (expoziție prin desen pe poarta grădiniței), pictură pe pietre.

De ce? “Pentru că acest nou concept înseamnă: a echilibra emoțional, a relaxa, a liniști, a facilita învățarea, a schimba strategii de învățare, a descoperi, a experimenta și chiar a conștientiza probleme comportamentale și emoționale, a regla anumite disfuncții emoționale. Pilda zilei ne-a învățat o lecție frumoasă: “Când sunt rănit scriu pe nisip, pentru ca vânturile să șteargă amintirea suferinței, iar când cineva îmi face un bine, sap această amintire în piatră, pentru ca ea să dăinuie neștearsă”.

La activitate au participat cadre didactice din grădinițele: “Paradisul Copilăriei”, Grădinița cu P. P. NR. 16, Grădinița cu P.P. NR. 15, Grădinița cu P.P. NR. 10, Grădinița cu P. P. “Dumbrava Minunată”, Grădinița cu P. P. “Tudor Vladimirescu”, Grădinița cu P.N. “Pițigoi”, Grădinița cu P. P. “Codrișor” și Grădinița cu P.N. Corunca, sub îndrumarea responsabilelor de Cerc Pedagogic, prof. Rizescu Mihaela și prof. Someșan Sanda, a directorului instituției de învățământ, prof. Cozma Ionuț Ciprian, precum și a coordonatorului activității, prof. Pop Dorina.

B.B.

Lasă un comentariu