TÂRGU-MUREȘ - BICICLIȘTI, VI SE PREGĂTEȘTE CEVA!

Distribuie pe:

Legislativul local a aprobat, la sfârșitul lunii trecute, depunerea proiectului “Realizare pista de biciclete în lungul canalului Poclos” în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), proiect elaborat la inițiativa primarului Soós Zoltán.

În expunerea de motive care au stat la baza acestei decizii se invocă lipsa de siguranță, atât a bicicliștilor, cât și a celorlalți participanți la trafic, bicicliștii fiind nevoiți să circule pe partea carosabilă și pe trotuar. “Amplasamentul se întinde pe 4,324 km și face parte dintr-un areal înverzit, care face legătura între diversele zone locuite, zone cu instituții de învățământ, spații de joacă și parcuri, fiind compus dintr-o pistă de 3,979 km cu o lățime de 2,4 m și o pistă de 0,345 km cu o lățime de 1,5 m”, precizează reprezentanții municipalității.

Pista de biciclete va fi separată de fluxurile de circulație auto și pietonal, traseul acesteia urmând să realizeze legăturile cu zonele limitrofe ale orașului și zona centrală (zona de instituții, zona cultural-istorică a municipiului), urmărindu-se cele mai scurte și directe trasee către punctele de interes.

Pistele vor fi dotate cu spații de parcare a bicicletelor și rasteluri la incidența cu zona industrială și zonele de intersecție cu spațiile de servicii.

Concret, traseul pistei de biciclete va face conexiunea următoarelor puncte/zone de interes local: strada Livezeni (zona liceului Electormureș/zona comercială a cartierului Tudor); strada Budai Nagy Antal (zona centrală a municipiului Târgu Mureș).

Prin realizarea acestui proiect (în valoare de 813.000 de euro fără TVA) se intenționează creșterea atractivității deplasării cu bicicleta și, în viitorul apropiat, interconectarea acestei piste cu cele propuse pentru strada Gheorghe Doja - Combinat, respectiv strada Gheorghe Doja - Piața Victoriei - Piața Trandafirilor - 22 Decembrie 1989.

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu