CARE SUNT IZVOARELE DIN TÂRGU-MUREȘ CU APĂ BUNĂ DE BĂUT

Distribuie pe:

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș a dispus analiza probelor recoltate în 15.05.2022 din punct de vedere fizico-chimic și bacteriologic la nivelul surselor de apă din Târgu-Mureș.

Pentru izvoarele situate pe străzile Moldovei, Predeal și Secuilor Martiri, parametrii bacteriologici și fizico-chimici se încadrează în valorile prevăzute de normele legale, urmând ca în aceste locuri să se monteze tăblițe avertizoare care vor conține mesajul “APA ESTE BUNĂ DE BĂUT”.

Pentru izvoarele situate pe străzile Budiului, Constantin Romanu Vivu, Bulevardul 1848 și Calea Sighișoarei, parametrii bacteriologici nu se încadrează în valorile prevăzute de normativele legale. Nu în ultimul rând, pentru izvorul situat pe strada Mestecănișului, parametrii fizico-chimici nu se încadrează, de asemenea, în valorile prevăzute de lege, instalându-se astfel tăblițe avertizoare cu mesajele: “APA NU ESTE BUNĂ DE BĂUT”, respectiv “APA NU ESTE BUNĂ DE FOLOSIT PENTRU SUGARI ȘI COPIII MICI”. Informațiile au fost făcute publice de către Primăria municipiului Târgu-Mureș.

Lasă un comentariu