TOATE TRENURILE DUC LA... MAREA NEAGRĂ

Distribuie pe:

CFR Călători anunță că, din 10/11 iunie 2022, dă startul programului estival de transport “Trenurile Soarelui”, turiștii urmând să aibă la dispoziție 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu stațiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării, până la data de 11/12 septembrie 2022.

“În perioada verii, toate regiunile țării vor fi conectate cu destinațiile de vacanță cele mai căutate de pe litoralul românesc, CFR Călători oferind tuturor posibilitatea de a călători fie cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din București Nord prin intermediul trenurilor care circulă într-un orar cadențat (la 1-2 ore) pe ruta București Nord - Constanța și retur.

Pentru călătoria spre Delta Dunării, din 11 iunie 2022, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord - Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului. De asemenea, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre Capitală sau Constanța.

Toate trenurile InterRegio estivale au în compunere vagoane clasa climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptop-ului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uși de acces și intermediare semiautomate, majoritatea vagoanelor sunt modernizate (reconstruite integral) în ultimii 12 ani.

De asemenea, trenurile cu parcurs lung au în compunere vagoane cușetă. Trenurile IR 1992 și IR 1990 Timișoara Nord/ Reșița Nord - Mangalia și retur au în compunere și vagoane de dormit climatizate, iar trenurile IR 1941 și IR 1942 Satu Mare/ Baia Mare/Cluj Napoca/ Târgu-Mureș - Mangalia și retur au în compunere și vagoane prevăzute cu spațiu amenajat pentru activitatea de bar.

Pentru serviciile cuprinse în programul special estival sunt valabile toate facilitățile de călătorie acordate prin actele normative în vigoare. Biletele pot fi achiziționate cu anticipație de 30 zile, astfel: online de pe cfrcalatori.ro, din aplicația mobilă CFR

Călători mersul trenurilor și bilete online, de la automatele de vânzare bilete din gări, de la casele de bilete din gări, agenții de voiaj CFR Călători și distribuitori autorizați (agenții de turism)”, precizează CFR Călători. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu