INTERVENȚIE DE REIMPLANTARE SCALP REALIZATĂ CU SUCCES LA SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

O echipă medicală, coordonată de dr. Cristian TRÂMBIȚAȘ, medic specialist chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, a realizat, săptămâna trecută, o intervenție chirurgicală de reimplantare scalp unei tinere de 20 de ani, care a suferit un accident de muncă într-un atelier de țesătorie, când pacienta și-a prins părul într-un război de țesut, producându-se avulsia (smulgerea) completă a scalpului.

Intervenția chirurgicală extrem de complexă a durat aproximativ 10 ore și a constat în toaleta chirurgicală a scalpului și a defectului de la nivelul capului, sub anestezie generală, disecție pentru evidențierea vaselor de sânge (artere și vene), prepararea acestora urmată de arteriorafie și venorafie, hemostază, sutură la piele. Aproape toată intervenția s-a derulat sub magnificație (lupe inițial și apoi, 6-7 ore, microscop). Luând în considerare mecanismul de producere al traumatismului, zona implicată, precum și complexitatea intervenției și a riscului crescut de eșec al unei astfel de proceduri, am decis să amânăm mediatizarea pentru a vedea evoluția cazului.

Evoluția pacientei este una bună, scalpul fiind în acest moment vascularizat, intervenția de replantare a scalpului este considerată cu succes, urmând ca pacienta să fie supusă la o serie de revizii minore în perioada următoare. Echipa medicală a fost formată din dr. Cristian TRÂMBIȚAȘ, medic specialist chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, conf. dr. SZEDERJESI Janos, medic primar ATI, și medici rezidenți chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă: dr. Cristian Vintilă, dr. Grațiana Lateș, dr. Camelia David, dr. Pap Timea.

Biroul de presă al SCJU Târgu-Mureș

Lasă un comentariu