FINANȚARE APROBATĂ LA GUVERN PENTRU INTRODUCEREA GAZULUI METAN ÎN HODAC ȘI IBĂNEȘTI

Distribuie pe:

Eforturile depuse de PSD în cadrul coaliției de guvernare pentru alocarea de fonduri prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” în vederea introducerii gazului metan în diferite zone ale județului Mureș dau primele rezultate.

Prin Programul “Anghel Saligny” se vor finanța cu prioritate proiectele de distribuție a gazelor naturale depuse inițial în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), județul Mureș având doar două astfel de proiecte, pentru comunele Ibănești și Hodac.

Pe lângă cele două localități, au mai fost depuse pentru finanțare alte 19 proiecte pentru comunele din județul Mureș, având ca scop dezvoltarea, extinderea și înființarea rețelelor de distribuție de gaze. Acestea se află în proces de evaluare.

PSD a inițiat, încă din 2016, discuții la nivel guvernamental pentru introducerea gazului metan pe Valea Mureșului Superior și pe Valea Gurghiului. Cu siguranță că, odată realizată investiția, va contribui serios la dezvoltarea economică a zonei și bunăstarea locuitorilor.

Dan Vasile Dumitru, primarul comunei Ibănești, spune că “am depus acest proiect sperând că vom reuși să realizăm această investiție la care nu se mai aștepta nimeni. Am primit cu bucurie vestea finanțării lui și urmează să semnez contractul, iar apoi să începem procedurile pentru atribuirea lucrării de realizare a rețelei. Introducerea gazului în comuna noastră va contribui la creșterea economică prin dezvoltarea afacerilor deja existente, dar și prin deschiderea unora noi. Să ne gândim doar la industria ospitalității, unități de cazare sau alimentație publică, care vor beneficia de un confort sporit datorită introducerii gazului.

Pentru aceste lucrări, comunei Hodac îi vor fi alocate 23.233.316,22 lei, iar comunei Ibănești, 27.304.135,09 lei.

Deputat PSD de Mureș, DUMITRIȚA GLIGA

Lasă un comentariu