PĂRINȚII SE CONFRUNTĂ CU O LIPSĂ ACUTĂ DE LOCURI ÎN CREȘELE ȘI GRĂDINIȚELE DIN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Și în acest an se duce o luptă crâncenă pentru locurile disponibile în creșele și grădinițele din Târgu-Mureș. Deși conducerea primăriei are parte de un primar UDMR, cu un consiliu majoritar UDMR, partidul fiind chiar la guvernare, observăm că investițiile și proiectele de dezvoltare a municipiului întârzie să apară. Cu toate că bugetul municipiului a cunoscut chiar excedent, taxele și impozitele crescând în mod constant, din păcate, nu observăm inițiative de construire sau extindere a rețelei instituțiilor de învăță-mânt preșcolar de stat.

În ton cu tendința ultimilor ani, și în 2022, sute de familii din Târgu-Mureș nu au obținut un loc în grădinițele de stat. Pe lângă numărul total insuficient al locurilor din creșe, pandemia de coronavirus

a avut și ea un rol important în această criză, numărul acestora fiind practic înjumătățit față de cel din 2019. De asemenea, dezvoltarea urbană haotică nu a prevăzut și construirea unor facilități elementare pentru noii locuitori, astfel că zone rezidențiale întregi au fost ridicate fără creșe, grădinițe sau școli prevăzute în proiect. Acest lucru a dus la supra-aglomerarea celor existente și respingerea multor copii în momentul înscrierii.

Solicităm prioritizarea investițiilor din municipiul Târgu-Mureș în sensul alocării unor resurse bugetare suficiente pentru construirea unor noi creșe și grădinițe, totodată modernizând și dotând spațiile existente conform exigențelor moderne. Viitorul comunității noastre depinde de acești ani cruciali în dezvoltarea copiilor noștri!

Biroul de presă, AUR Târgu-Mureș

Lasă un comentariu